Úvod Novinky Nový SMS malware dokáže zmeniť meno odosielateľa správy

Nový SMS malware dokáže zmeniť meno odosielateľa správy

1

Výskumníci z NC State University objavili nový bug v aktuálnych verziách Androidu, ktorý by povolil malwaru poslať Vám SMSky a pritom sfalšoval meno odosielateľa. Tento „exploit“ funguje na Gingerbread, Ice Cream Sandwich a na Jelly Beane. Výskumníci už upozornili Google, ktorý bude rozposielať bezpečnostnú aktualizáciu, ktorá tento problém nadobro opraví.

Medzičasom však výskumníci z NC State neprezradia ako tento „bug“ funguje a ani ako sa k nemu dostali. Som si však istý, že viete, kde leží podstata problému pre väčšinu ľudí. Aby sme boli ochránení všetci, túto aktualizáciu budú musieť vypustiť všetci výrobcovia/operátori a to pre všetky zariadenia s danými verziami Androidu. Všetci vieme, že sa to jednoducho nestane.

Ak teda dostanete SMS správu, v ktorej si od Vás budú pýtať citlivé informácie, radšej im zavolajte aby ste si boli istí. Na podobné veci si treba dávať veľký pozor. Som si vedomý toho, že na Slovensku a v Českej republike je warez na takmer každom zariadení, no to sú práve súbory, do ktorých často vkladajú tento škodlivý kód. Vždy si teda treba skontrolovať oprávnenia, ktoré vyžaduje daná aplikácia, či hra.

Zdroj: AndroidCentral