Úvod Novinky Meizu MX2: Ázijský smartphone so štvor-jadrovým Exynos, 2GB RAM a 64GB

Meizu MX2: Ázijský smartphone so štvor-jadrovým Exynos, 2GB RAM a 64GB

0

Zatiaľ čo veľkí výrobcovia majú problémy s tým aby prežili, tým menším sa darí. Ako príklad si môžeme zobrať čínske spoločnosti Huawei, Oppo a Xiaomi, ktorým sa v poslednom čase začalo viac dariť.

Po veľkom vstupe medzi high-end zariadenia, ktoré zažil Huawei prichádza aj Meizu. Na trh s high-end zariadeniami sa chystajú vstúpiť už zajtra. Na Meizu si možno spomínate z tohtoročného leta, keď sme Vám predstavili MX 4-Core a ak sa Vám páčil, tak sa pripravte, pretože MX2 sa blíži a predstavený by mal byť už zajtra.

A ak ste náhodou nepočuli o Meizu, tak si prečítajte, prečo si myslíme, že sa o nich oplatí vedieť. Ich najnovší MX2 má totižto Exynos 4412, ktorý je taktovaný na 1.6GHz, čo je úplne identický model, ako ten, ktorý používa Samsung Galaxy Note 2.

Spojte si to s 2GB RAM a až 64GB pamäti a máte recept na high-end zariadenie. Vo všetkom dobrom sa však dá nájsť aj niečo zlé a inak tomu nie je ani tento krát. Ide o jeho displej, ktorý má 4.4 palca a rozlíšenie 1280 x 800.

Medzi ďalšími špecifikáciami sa uvádza 8MPx zadný fotoaparát s f/2.0 a 1,930mAh baterka. Smartphone bude bežať na novej iterácii FlyMe OS, ktorý je tentokrát postavený na Android 4.1 Jelly Bean.

Tento smartphone by som však momentálne nebral veľmi vážne, keďže predpokladaná cena mimo paušálu by mala byť 2,999 Yuan, čo je približne €378. To však momentálne neplatí, keďže predávať by sa mal začať až od nového roku.

Čo si však myslíte o malých čínskych firmách? Majú na to aby sa dostali do bazénu s „veľkými rybami“ ako je Samsung, HTC a SONY alebo navždy zostanú v Ázii?

Zdroj: AndroidAuthority