Úvod Týždeň v Androide Týždeň v Androide: 15. – 21. október

Týždeň v Androide: 15. – 21. október

1

Včera, v Pondelok sme nepublikovali našu pravidelnú rubriku Týždeň v Androide a tak vám ju prinášame dnes. Dôvodom bola moja návšteva u zubára, ktorá skončila tým, že po príchode domov som zaspal a tak som bol bohužiaľ neschopný akejkoľvek tvorby. Nič to však nemení na fakte, že vám prehľad minulého týždňa prinášam dnes, aj keď trochu kratší, keďže nikto nemá hodinu nazvyš aby tu čítal moje výlevy.

 

Pondelok

Pondelok bol zaujímavý. Marketingový tím Samsungu opäť bodoval, keď aktualizáciu Galaxy S III rozplánoval na celý týždeň a uvoľňoval ju po štátoch. Tak sa o ňom písalo (skoro) každý deň. Paráda. Na internetoch sa objavili fotky zariadenia, ktoré by mohlo byť Sony Nexus X, no po týždni sa autor týchto „fotiek“ priznal, že ide o fake a že len chcel vidieť, čo sa stane keď to vypustí medzi ľudí. Neviem, čo z tým získal, no gratulujeme mu, že nás všetkých oklamal.

Z hier a aplikácií tu máme Crazy Taxi, nič iné sa nám v Pondelok nepáčilo.

Vianoce sa blížia a či chceme, či nie, operátori už začali s vianočnými reklamami. Pozrite sa však o čo všetko budú bojovať výrobcovia. Predsa len, Vianoce sú obdobie šťastia a rodinnej pohody, tak prečo pri tejto špeciálnej situácii neminúť všetky ušetrené peniaze.

 

Utorok

Nexus 7 sa predáva ako teplé rožky. Presne o týždeň (teda dnes) sa však predstaví nová generácia iPadov s úplne prvou generáciou iPad Mini. Ako ste už možno vycítili, chystá sa vojna titanov a bude len na spotrebiteľoch aby si vybrali, kto z nich vyhrá.

Konala sa aj veľká udalosť ASUSu, ktorý v Miláne predstavil druhú generáciu svoj PadFone 2. Musím povedať, že som veľkým zástancom podobného zariadenia, no ASUS to pekne domrvil tým, že k novému PadFone 2 nepribalil klávesnicu. Už ho nechcem.

Cenu zverejnil aj Microsoft, konkrétne RT verzie Surface. Keďže nikto nevie o čo ide a nikoho to ani nezaujíma, tak sa tomu nebudeme ani venovať.

Z hier tu máme prvé video z Modern Combat 4: Zero Hour. Spočiatku som neveril, že ide o hru na mobil, no potom som uveril a bude to naozaj bomba, hlavne ak ste zástancami akčných hier na mobiloch. Ja teda nie som, no viem si predstaviť, že ľudia, ktorí to budú hrať z toho budú unesení.

 

Streda

[youtube]AoXgZG6w7Ow[/youtube]

V stredu prišla odpoveď HTC na Galaxy Note II od Samsungu. Ide o 5 palcový smartphone pod názvom HTC J Butterfly. Čo je na ňom však tak špecifické je jeho displej, ktorý je nie len 5 palcový, no aj fullHD, to znamená, že má rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov! Je to prvý smartphone, ktorý bol vypustený s takýmto displejom a aby toho nebolo málo, momentálne ide o najvýkonnejší smartphone na trhu.

Z hier a aplikácií sme písali o aplikácií, ktorá vám pomôže odmerať objekty pomocou vášho smartphone, 20 najlepších aplikácií pre Android a iOS v Nemecku, o hre, ktorá vám pomôže precvičiť si zrak a pamäť, o populárnej strieľačke Meme Shooter a o tom, že Chameleon Launcher (ďalší z mojich obľúbených projektov) bol aktualizovaný na v1.1, čo je obrovský krok v pred!

Zo zaujímavostí tu máme Angry Birds kávu, ktorú by som, priznám sa, chcel ochutnať, no do Fínska sa tak skoro nechystám.

 

Štvrtok

Google konečne rozposlal pozvánky na udalosť, ktorá sa bude konať 29. októbra, kde by mali predstaviť nový Nexus smartphone a tablet. Nevieme sa dočkať a v kútiku duše dúfam, že predstavia aj 10 palcový Nexus tablet, no jeden môže dúfať.

Z konkurencie vieme, že Nokia je neprekvapivo stále stratová a to, že Apple v Británii prehral súd a bude sa musieť verejne ospravedlniť Samsungu. In your face!

Z aplikácií tu máme Angry Birds Start Wars, ktorý výjde už 8. Novembra, Battery Bar, Sudoku Shelf a Death Dome.

Čo je však zaujímavé je úvaha, ktorá tvrdí, že aplikácie a hry sa zväčšujú rýchlejšie než pamäť smartphonov a tabletov. Samotné hry sú o 4x väčšie než pred šiestimi mesiacmi a celkovo sú v priemere všetky aplikácie väčšie o 10%.

 

Piatok

[youtube]YdfEXiUGtcg[/youtube]

Na Picasa sa objavil Nexus 10. Konečne! Sony sa na druhej strane zachoval nepekne, keď oznámili, že ani jedno z ich zariadení z roku 2011 nedostane Jelly Bean.

Hry a aplikácie, ktoré nás zaujali: aktualizovaný Evernote, App Lock, Ugly Booth a samozrejme Piatková porcia Android aplikácií! Aktualizácie sa dočkal aj Facebook, no stále ide len o aktualizáciu, ktorá ho ešte viac pokazila, takže nič nové.

 

Sobota

V Sobotu sme sa dozvedeli, že Galaxy S2 dostane Jelly Bean už v Novembri a krátko na to dostanú Jelly Bean aj Galaxy Note a Galaxy Note 10.1. Je dobré vidieť, že Samsung sa stará o svojich zákazníkov aspoň tým, že im dáva (zatiaľ) prázdne sľuby. Uvidíme ako to nakoniec dopadne.

Sobota bola dňom, kedy sme viac špekulovali a uvažovali než písali o novinkách. Výsledkom je článok, ktorý sa zameriava na to, prečo Apple nahradil Google Maps tými svojimi mapami, ktoré všetci vieme ako dopadli. Ak sa chcete dozvedieť viac, určite si to prečítajte.

Ako som už spomínal, idú Vianoce a my si môžeme myslieť, že slovenskí a určite aj českí operátori nám prinášajú tie najlepšie ceny a zľavy a balíčky. Mýlite sa a to na plnej čiare, pozrite sa čo si môžu dovoliť Rakúšania!

 

Nedeľa

V Nedeľu sme oddychovali.

 

A to je teda z tohto týždňového prehľadu všetko. Budúci týždeň by vám ho mali priniesť v Pondelok, tak ako vždy, teda ak nepôjdem k zubárovi, poviem vám, v diablovom kresle sa dejú veci, o ktorých by ste radšej nemali vedieť. Samozrejme, že som sem nezaradil všetky články a všetky tipy na hry a aplikácie, pretože ak by som tak spravil, boli by sme tu ešte ďalšie tri hodiny a na to už naozaj nikto nemá čas. Budem rád, ak si nás naladíte aj budúci týždeň!