Úvod Výrobcovia Amazon Podľa najnovšej správy získavajú Android tablety väčší podiel na trhu, všetko na...

Podľa najnovšej správy získavajú Android tablety väčší podiel na trhu, všetko na úkor iPadu

0

Podľa Strategy Analytics sa začína diať niečo, o čom sme doteraz len snívali. Android tablety začínajú sťahovať podiel na trhu, ktorý doteraz ovládal Apple s ich iPadom. Na konci tretieho kvartálu boli Android tablety zodpovedné za 41.3% všetkých tabletov. To je obrovský skok z 29.2% z minulého roka.

Na druhej strane iPad, ktorý minulý rok ovládal 64.5% podielu na trhu tento rok klesol na 56.7%. Aby sme nezabudli ani na Windows, ten klesol z 2.3% na 1.6%. Ostatné platformy taktiež klesli a to z 4% na 0.4%.

Amazon Kindle Fire môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Budeme si musieť počkať na to, aký vplyv bude mať na túto štatistiku nedávno predstavený iPad Mini, ktorého hlavnou úlohou je ohroziť trh sedem palcových tabletov a tak znížiť predaje tabletov ako napríklad Google Nexus 7 a Amazon Kindle Fire HD. S cenou nastavenou na $329 to však bude ťažký boj, hlavne keď sa jeho konkurenti predávajú za $199. Či však Apple vôbec niečo vyriešil predstavením nového iPad Mini je teda skutočnou záhadou.

Nový Apple iPad 16GB Wi-fi MC705HC/A môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Aby nestačilo to, že im už aj tak klesá podiel na trhu, musí sa pripraviť na ďalšiu vojnu. Tento krát však na fronte desať palcových tabletov. Google sa pomaly ale isto pripravuje na predstavenie 10 palcového Samsung Nexus 10 a ticho nie je ani Microsoft s ich Microsoft Surface RT. Tablet od Google by mal mať podľa posledných špekulácií displej s rozlíšením 2560 x 1600, ktorý svojou hustotou pixelov predčí aj najnovší iPad 4.

Google Nexus 7 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Ako redaktori PhoneAreny správne poznamenali, možno je čas aby Apple s ich iPadom stratil podiel na trhu. Uvidíme, čo má pre nás pripravené budúcnosť.

Zdroj: PhoneArena, StrategyAnalytics