Úvod Výrobcovia LG Konečne oficiálne vyjadrenie: Google predstaví 29. októbra LG Nexus

Konečne oficiálne vyjadrenie: Google predstaví 29. októbra LG Nexus

0

Už niekoľko týždňov môžeme sledovať špekulácie o novom Nexus smartfóne, pričom zo začiatku sa rysovali výrobcovia ako HTC alebo Sony. Neskôr sa začalo hovoriť o LG, ktorého model Optimus G sa stal základom pre nový Nexus.

Ako čas plynul, postupne sa objavili aj prvé, menej kvalitné fotografie, ktoré neskôr nahradili tie vo väčšej kvalite. Dokonca sme sa stali svedkom prvej recenzie prototypu LG Nexus istým ruským serverom. Taktiež o uniknutých špecifikáciach a neistých benchmark testoch nemusíme ani hovoriť.

Samsung i9250 Galaxy Nexus môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Potom, čo Google rozposlal pozvánky na event konajúci sa v New Yorku 29. októbra, (mimochodom v rovnaký deň oficiálne predstavuje aj Microsoft svoj Windows 8) bolo všetkým jasné, že môžeme čakať nový Nexus. Nikto to však nepotvrdil oficiálne. Až doteraz.

Amit Gujral, šéf plánovania LG v Indii v rozhovore o LG Optimus Vu prezradil, že Google 29. októbra predstaví zariadenie LG Nexus. Potvrdené sú aj tieto špecifikácie: 4,7-palcový displej, 1.5GHz quad-core CPU (pravdepodobne Snapdragon S4) a Android 4.2. Amit Gujral ďalej uviedol, že LG Nexus (ako ho Amit nazval) bude v Indii k dispozícii už na konci novembra, čiže mesiac po predstavení. Z toho vyplýva, že v ostatných krajinách by mohol byť LG Nexus dostupný dokonca skôr.

Podľa informácii sa však jedná len o časť Nexus skladačky. Dočkáme sa ešte nejakých Nexus zariadení? Uvidíme.

zdroj:androidauthority.com