Úvod Aplikácie Instagram: Odfoďte a zdieľajte fotky s celým svetom

Instagram: Odfoďte a zdieľajte fotky s celým svetom

15

Zdá sa, že ruch okolo Instagramu nikdy neprestane. Snáď najpopulárnejšia aplikácie pre zdieľanie fotiek bola prvý krát vydaná pre iPhone v roku 2010. Ruch okolo tejto veľmi populárnej aplikácie je už od začiatku. Najskôr pri vypustení pre Android, potom pri enormnom náraste užívateľov (10 miliónov za 10 dní) a nakoniec keď ho odkúpil Facebook.

Pre tých, čo o Instagrame ešte nepočuli, ide o aplikáciu, s ktorou môžete odfotiť fotky, aplikovať rôzne filtre aby boli o niečo veselšie a príťažlivejšie a potom ich samozrejme môžete zdieľať medzi komunitu plnú entuziastických ľudí. Aplikácie je úplne zadarmo a momentálne ju používa viac než 60 miliónov ľudí po celom svete. Keďže príchod na Android trval celkom dlho, ostatní vývojári toho využili a vytvorili podobné koncepty.

Používanie filtrov

Ešte raz. O čo teda ide? Instagram je aplikácia, ktorá je zadarmo a vďaka nej môžete fotiť fotky, aplikovať retro filtre a potom fotky zdieľať na Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr a dokonca aj na sociálnu sieť Instagramu. Instagram funguje na všetkých zariadeniach od Android 2.2 vyššie. Okrem fotenia je Instagram dobrý aj na objavovanie nových fotiek, ktoré sú zdieľané komunitou silnou 60 miliónov a celé to zakončuje možnosť interakcie jednotlivých užívateľov.

 

Začíname

Instagram požaduje aby ste si na začiatku vytvorili účet, ktorý je zadarmo. Po tejto registrácii si ho potom môžete prepojiť s jednou zo sociálnych sietí. Keď tento proces zvládnete, budete mať možnosť „nasledovať“ teda followovať ostatných užívateľov Instagramu (veľmi podobné konceptu, ktorý používa Twitter) a tak isto budete môcť nájsť ďalších užívateľov pomocou vašich kontaktov vo Facebooku alebo na Twitteri. Po nastavení vás privíta domáca obrazovka, ktorá zobrazí najnovšie fotky od ľudí, ktorých nasledujete.

Prezerajte si fotky od ľudí, ktorých nasledujete.

Ďalším krokom je samotné fotenie fotiek, pomocou kliknutia na veľké tlačítko kamery na spodku obrazovky. Pri základnom nastavení Instagram použije foťák vášho mobilu a po odfotení fotky budete musieť „vyrezať“ štvorec, ktorý potom použijete v Instagrame. Na výber máte celkom 17 filtrov alebo fotku môžete nechať tak ako je. The Atlantic napísal pekný článok o tom aký filter sa hodí ku akému typu fotografie. Ak ste zdatní v angličtine, tak článok vrelo odporúčam.

Prezeranie si fotiek od užívateľov Instagramu

Niektoré filtre obsahujú aj rámik, ktoré sedia k typu daného filtra. Tieto nastavenia si môžete skúšať, vypínať ich a zapínať ich pomocou klikania na rôzne obrázky na spodku obrazovky. Tlačítko vedľa (slnko) vám umožní vylepšenie fotky pomocou zvýšenia kontrastu, ktorý vyzdvihne farebný detail. Ak je potrebné, tak svoje fotky môžete aj otáčať.

 

Zdieľanie

Po tom ako si svoje fotky upravíte do podoby v akej sa vám páčia je čas ich zdieľať medzi komunitu, tak isto ako aj medzi vašich kamarátov a rodinu na Facebooku, Twiterri, Foursquare alebo Tumblr. Na fotkách môžete použiť aj geotag, takže pri prezeraní sa zobrazí aj miesto, kde boli odfotené.

Pozrite si novinky od vašich kamarátov a zoznam vašich followerov

 

Slovo na záver

Android aplikácia Instagramu robustná aplikácia, ktorá sa hravo vyrovná svojmu iOS súrodencovi. Ponúka užívateľské prostredie, v ktorom sa ľahko vyznáte a naozaj živú komunitu ktorej môžete zdieľať vaše diela. Instagram je výborná aplikácia pre každého kto rád príležitostne ale aj aktívne fotí a chce sa o svoje fotky podeliť s celým svetom.

[app]com.instagram.android[/app]

[no_toc]