Úvod Aplikácie Výber najlepších webových prehliadačov

Výber najlepších webových prehliadačov

3

V dnešnom výbere sa budeme venovať najlepším webovým prehliadačom. Nájdete tu tie najznámejšie kúsky, ktoré už dlhú dobu patria medzi elitu webových prehliadačov na Play Store, ale aj také, ktoré možno ešte nepoznáte.

 

Opera mobile

Jeden z najznámejších webových prehliadačov vôbec, sa už pred celkom dlhou dobou usídlil aj v zariadeniach s Androidom a za ten čas si získal mnoho fanúšikov. Treba uznať že právom. Vývojári pri mobilnej verzii opery zúročili všetky svoje doteraz nazbierané skúsenosti z desktopového a mobilného segmentu. A tie veru vidno, celý prehliadač je veľmi pekne a prehľadne spracovaný, nikde nič nezavadzia všetko je presne tam kde má byť. Čo sa týka zobrazenia stránky tak nikde počas testovania nenastal ani najmenší problém.  Jediná nevýhoda je že občas bolo spomalené vykresľovanie ale nejedná nič závažné, väčšina užívateľov si to vôbec nevšimne. Ďalšou veľkou výhodou tohto prehliadača  je podpora ktorá je naozaj príkladná.

 

Video

[youtube]MVZNTV-cAMg[/youtube]

[app]com.opera.browser[/app]

Dolphin Browser HD

Dolphin Browser HD, toto slovné spojenie musí byť známe nejednému fanúšikovi Androidu. Jedná sa o jeden z najpoužívanejších a najznámejších webových prehliadačov pre našu platformu vôbec. Myslím že zaslúžene, predsa treba uznať že funkčná výbava tohto prehliadača je naozaj brilantná a aj samotná funkčnosť prehliadania je na veľmi vysokej úrovni. Nikde ani jediné zaváhanie či už počas načítavania zložitých web stránok, pri práci s Flashom či pri iných úkonoch. Všade všetko ide na 110%. Medzi ďalšie výhody určite patrí možnosť použitia Add- onov a veľmi kvalitná podpora od vývojárov. Tento prehliadač môžem len odporúčať, pre tých čo hľadajú naozaj veľmi kvalitný prehliadač ktorý zvládne všetko čo od neho budete chcieť na 110%.

 

 Video

[youtube]JD3EN48gwhY[/youtube]

[app]mobi.mgeek.TunnyBrowser[/app]

Firefox

Ešte donedávna najpoužívanejší prehliadač na PC sa ocitol v Play Store aj ako verzia pre múdre telefóny a tablety s operačným systémom Android. Prehliadač ako sa na dnešnú dobu patrí disponuje minimalistickým a maximálne jednoduchým užívateľským prostredím. Medzi ďalšiu zaujímavosť patrí určite možnosť zaslania linkov z PC Firefoxu do mobilného, ale nejedná sa o nič prevratné, keďže máme Chrome to Phone. Ale tým asi končí všetko pekné čo o tomto prehliadači napíšem, teraz príde to negatívne. Pomalé vykresľovanie, ešte pomalšie načítavanie stránok, bez možnosti zmeniť user agenta, aspoň že stránky sa snaží zobrazovať čo najvernejšie. Ale prosím nech mi niekto vysvetlí kde vývojári nechali podporu Flashu? Jediná platforma okrem PC ktorá ho podporuje a oni ho neintegrujú do prehliadača? Dosť slabé a v mnohých prípadoch práve vďaka tomuto Firefox stráca schopnosť byť konkurencie schopný prehliadač. Čo dodať, jedine to že tento prehrávač môžem odporučiť majiteľom slabších smartfónov ktorý nepotrebujú podporu Flashu a ani rýchlosť ich veľmi nezaujíma. Tento prehliadač ma po predchádzajúcich dvoch veľmi sklamal.

 

Video

[youtube]zCe_1DxBQDc[/youtube]

[app]org.mozilla.firefox[/app]

 

Maxthon Browser

Ďalší z prehliadačov v dnešnom výbere ktorý má svojho veľkého brata na platforme PC. Preto by sa dalo logicky očakávať že jeho súrodenec pre platformu Android bude kvalitný prehliadač ktorý bude svojím užívateľom ponúkať naozaj široké možnosti a vynikajúcu funkčnosť. No je to naozaj tak? Pri predchádzajúcom prípade sme si dokázali že nie vždy to tak musí byť. No s čistým svedomím môžem povedať že v tomto prípade sa nemusíte ničoho obávať lebo Maxthon Browser po svojom desktopovom súrodencovi zdedil len to najlepšie. Prehliadač si hravo poradí s akoukoľvek webovou stránkou vrátane Flashu. Ale týmto to nekončí, prehliadač disponuje možnosťou použitia tém, add- onov. Samozrejme nechýbajú široké možnosti nastavenia ako nastavenia jasu, nočný režim, zmena user agenta. Ak by som mal vypísať všetky výhody tohto prehliadača tak by bol tento článok o dobrý kus dlhší. Preto budem veľmi rád ak tento prehliadač vyskúšate nakoľko sa jedná o naozaj veľmi kvalitný prehliadač ktorý určite nesklame.

 

Video

[youtube]ThyaCos59gc[/youtube]

[app]com.mx.browser[/app]

 

Skyfire

Prehliadač ktorý existuje už celkom dlhú dobu, za ktorú stihol takmer upadnúť zabudnutia a hneď potom po príchode na Android platformu sa vyšvihnúť na popredné priečky medzi prehliadačmi. Skyfire existuje už niečo okolo 4 rokov. Začínal ako prehliadač pre platformu Symbian S60 3rd Edition. Vtedy ako jediný prehliadač ponúkal možnosť prehrávania videí v prostredí prehliadača priamo na web stránke, týmto spôsobil veľké haló ktoré ale celkom rýchlo opadlo a na prehliadač sa takmer zabudlo až do príchodu na platformu Android. Toľko z histórie tohto prehliadača. Prehliadač to je pomerne kvalitný, ponúka viacero veľmi užitočných vychytávok ako napríklad rýchle prepínanie user agentov alebo integráciu sociálnych sietí na spodnej lište. Čo sa týka načítavania stránok tak to je rýchle a v načítaných stránkach sa nevyskytujú chyby. Prostredie prehliadača je spracované príjemne jednoducho a intuitívne.  S týmto prehliadačom určite neurobíte chybu.

 

Video

[youtube]ouYQJZ4HmOk[/youtube]

[app]com.skyfire.browser[/app]

[app]com.skyfire.browser.license.video[/app]

 

Tak ako pri launcheroch tak aj tu touto päťkou uzatváram prvú časť článku s najznámejšími prehliadačmi. V druhej časti sa budem venovať menej známym prehliadačom ktoré sa ešte len snažia dostať do vášho povedomia.

 

Angel Browser

Jedná sa o veľmi jednoduchý webový prehliadač ktorý ale užívateľovi poskytne všetko potrebné a aj niečo málo naviac. Za veľmi šikovnú vychytávku považujem bočné menu. ktoré sa vysunie po priložení prstu na stred ľavej strany displeja. Následne máte k dispozícií rýchlu navigáciu pred a vzad, rýchly vstup do nastavení. Prehliadač si bez problémov poradí s každou web stránkou, čo sa týka Flashu tak ten zvláda prehliadač bravúrne. Prehliadač ponúka základné možnosti nastavenia, naozaj len to základné ale to nepovažujem za nevýhodu. Angel Browser vrelo odporúčam všetkým, nezáleží na tom či máte low-end alebo high-end. Tento prehliadač ponúkne každému veľmi kvalitné prehliadanie webu.

 

[app]net.adgjm.angel[/app]

 

Boat Browser

Ďalší veľmi zaujímavý prehliadač, ktorý sa po vzhľadovej stránke veľmi podobá na Google Chrome. Boat Browser patrí po funkčnej stránke ku tým viac vybaveným, čo na prvý pohľad nemusí byť úplne jasné, nakoľko prehrávač po spustení pôsobí veľmi jednoduchým dojmom. Ale opak je pravdou a tento prehliadač ponúka také vychytávky ako add-ony, skiny a mnoho ďalších. Medzi ďalšie zaujímavosti patrí možnosť vytvorenia a upravenia toolbaru na ktorý si môžete pridať skratky na funkcie ktoré budete často využívať. Prehliadač taktiež ponúka širokú možnosť nastavenia. Samozrejme čo sa týka prehliadania webu tak to je bezproblémové a maximálne pohodlné a to aj vďaka podpore HTML5. Síce sa budem už opakovať a nie prvý krát ale aj tento prehliadač vám môžem vrelo odporúčať.

 

[app]com.boatbrowser.free[/app]

 

Puffin Browser

Čo napísať ku tomuto prehliadaču? Nebude toho veľa nakoľko sa jedná o naozaj veľmi jednoduchý prehliadač ktorý neponúka nič extra okrem kvalitného a rýchleho zobrazenia web stránok. Jediný problém čo som spozoroval počas testovania bol problém s prehrávaním videí v okne prehrávača, videá išli veľmi trhane. Pre majiteľov starších alebo slabších strojov ho odporúčam ako alternatívu ku natívnemu prehliadaču.

 

[app]com.cloudmosa.puffinFree[/app]

[app]com.cloudmosa.puffin[/app]

 

Sleipnir

Prehliadač s krkolomným názvom sa radi medzi tie vybavenejšie. Je spracovaný jednoducho a účelne čiže s jeho používaním si poradí aj úplný začiatočník. Prostredie je spracované do bielej a modrej farby. Po spustení prehliadača vás privíta úvodná obrazovka  kde sa nachádzajú vami vybraté záložky a okno pre rýchle hľadanie. Počas prehliadania máte možnosť zobrazenia v režime full screen, aj keď na rozdiel od predchádzajúcich prehliadačov po zapnutí tohto režimu status bar nezmizne. Prehliadač taktiež ponúka možnosť použitia add- onov  a zdieľania stránok na sociálne siete priamo z prehliadača. Medzi ďalšie výhody by som zaradil lištu na ktorej máte zobrazené miniatúry práve otvorených stránok, ktoré môžete z tohto miesta rýchlo zaraďovať medzi záložky alebo jednoducho a rýchlo sa prepínať medzi stránkami. Čo sa týka zobrazenia stránok tak tu som nezaznamenal najmenší problém. Jedná sa o šikovný prehliadač ktorý by som zaradil medzi tie lepšie v dnešnom teste.

 

Video

[youtube]_sE552-3ei4[/youtube]

[app]jp.co.fenrir.android.sleipnir[/app]

 

UCBrowser

Jednoduchý prehliadač ktorý ponúka široké možnosti nastavenia. Ale pekne po poriadku. Prehliadač je spracovaný jednoducho a vkusne, do čierno bielej. Jeho prostredie je veľmi intuitívne čiže sa v ňom určite nestratíte. Čo sa týka zobrazenia obsahu webu tak tu by som mal dve výčitky a to že prehrávač Flash podporuje ale s jeho načítaním má problémy a druhá je vysoká kompresia obrázkov čo sa negatívne odráža na ich kvalite aj pri nastavení na High Quality. Ináč stránky zobrazuje korektne a bez chyby. Nastavenia sú ako som už spomenul veľmi široké, čiže si nastavíte naozaj takmer všetko. Prehliadač disponuje možnosťou úpravy jasu čo považujem za plus. Taktiež si UCBrowser zaslúži pochvalu za rýchlosť čo znamená že sa hodí aj pre majiteľov tých práve nie najrýchlejších smartfónov.

 

Video

[youtube]QX7ejnD_5mM[/youtube]

[app]com.UCMobile.intl[/app]

 

Exsoul Browser

V dnešnom výbere posledný prehliadač. Ako to už je zvykom tak aj tento sa radí medzi jednoduché prehliadače, ktoré ponúkajú niečo čím môžu prekvapiť. Prehrávač pracuje veľmi rýchlo pri žiadnom vašom príkaze nezaváha a vykoná ho na 100%. Prostredie je jednoduché, ladené do šedej a bielej farby. Exsoul zobrazí stránky korektne a kvalitne aj keď aj tu som sa stretol s problémom pri načítaní Flashu, čo môže byť pre niekoho veľké mínus, ale pre niekoho nie a práve pre takých ľudí je tento prehliadač vhodný.

 

[app]com.exsoul[/app]

Záver

V poradí už treťom výbere sme sa venovali webovým prehliadačom. Ak ste sa dočítali až sem tak pravdepodobne ste si našli ideálny prehliadač pre vás alebo náhradu za ten čo ste doteraz používali. Ako ste si určite všimli tak sme vám predstavili niekoľko mimoriadne podarených prehliadačov ktoré môžu smelo konkurovať aj tým najlepším. Ale naopak našiel sa aj taký od ktorého sa očakávalo že bude najlepší ale opak bol pravdou.

Touto cestou by som sa taktiež chcel poďakovať všetkým čitateľom za pozornosť ktorú venujete výberom, nakoľko čísla čítanosti boli pre mňa veľkým prekvapením a vôbec som ich nečakal. Veľmi nás teší ak vám touto sériou pomáhame k výberu aplikácií ktoré vám budú denno denne spríjemňovať prácu s vašim Android Smartfónom. Preto vám sľubujem, že v písaní tejto série článkov budeme aj naďalej pokračovať a na čo sa môžete najbližšie tešiť, sa dozviete v dohľadnej dobe na našej Facebookovej stránke, preto zostaňte naladení.

 

Galéria

[nggallery id=112]