Úvod Aplikácie Výber najlepších launcherov

Výber najlepších launcherov

8

Launchery patria bez pochýb medzi najsťahovanejšie aplikácie z Play Store. Ani sa tomu nedivím. Lebo každý z nás po istej dobe používania svojho smartfónu zatúži po zmene a použitie launcheru je jednou z najjednoduchejších možností ako si upraviť prostredie Androidu.

V tomto článku vám predstavím niekoľko najznámejších launcherov a niekoľko tých možno menej známych ale nemenej zaujímavých.

ADW Launcher EX

ADW Launcher je stálicou medzi Launchermi dostupnými na Play Store.  Medzi jeho najväčšie výhody patrí možnosť upraviť si na ňom takmer všetko, či už sa jedná o ikony, ich rozloženie,  veľkosť alebo vzhľad. Launcher taktiež poskytuje aj také možnosti ako skrytie notifikačnej lišty či možnosť upravenia počtu buniek na ploche.  Medzi najnovšie úpravy pridané výrobcom len nedávno je plná podpora hardwarovej akcelerácie, čo hlavne pri použití na pomalších zariadeniach dopomáha ku plynulému fungovaniu aplikácie. Launcher neposkytuje žiadne widgety ale to nepovažujem za nevýhodu.

 

 Video

[youtube]KD5WD-HDagM[/youtube]

[app]org.adw.launcher[/app]

[app]org.adwfreak.launcher[/app]

Go Launcher EX

Taktiež sa jedná o aplikáciu pri ktorej sa doba počas ktorej je dostupná v Play Store počíta už na roky. Ako pri predchádzajúcom launchery ani tento sa netají možnosťou upravenia takmer všetkého, aj keď aspoň z môjho pohľadu tento launcher posúva možnosti upravenia na úplne inú úroveň.  Máte možnosť využitia tém, ale taktiež možnosť upravenia lock screenu čo neposkytuje žiadny iný launcher. Medzi ďalšie výhody by som zaradil zabudovaný task killer, podarené widgety ale tiež Go Locker a Go Store.

 

Video

[youtube]u5LISE8BU_E[/youtube]

[app]com.gau.go.launcherex[/app]

[app]com.jiubang.goscreenlock[/app]

Launcher Pro

Launcher pro patrí medzi pomyselnú elitu launcherov.  Je veľmi jednoduchý, veľmi rýchly, má možnosť použitia tém ale má jednu veľmi veľkú nevýhodu a to, že autor už ukončil vývoj a nepokračuje ďalej vo vývoji tejto aplikácie.

 

[app]com.fede.launcher[/app]

[app]com.fede.launcherproplusunlocker[/app]

Launcher 7

Ako názov napovedá tak sa jedná o launcher ktorý zmení vašu domácu obrazovku tak aby sa čo najviac podobala tej z Windows phone 7. Prostredie tohto launcheru je veľmi jednoduché. Po spustení  si stačí nakonfigurovať aplikácie ktoré majú byť použité na základnej obrazovke a začať používať. Launcher ponúka základné možnosti nastavenia  plus zopár špeciálnych medzi ktoré patrí napríklad možnosť úpravy notifikačnej lišty.

 

[app]info.tikuwarez.launcher3[/app]

[app]info.tikusoft.launcher7[/app]

[app]info.tikusoft.launcher7.foldertheme[/app]

Gingerbread Launcher:

Ako už názov napovedá tak sa jedná o launcher ktorý bol použitý vo verzii 2.3.x ako natívny. Pre tých čo nemajú možnosť aktualizovať si svoje zariadenie na verziu 2.3.x ( gingerbread) bol tento launcher poskytnutý na stiahnutie z Play Store. Jeho možnosti sú naozaj iba základné.  Vďaka jeho jednoduchosti a hardwarovej nenáročnosti je vhodný na použitie v slabších alebo menej výkonných zariadeniach.

 

[app]com.ebproductions.android.launcher[/app]

Touto päťkou uzatváram prvú kapitolu tohto článku v ktorej som sa venoval najznámejším launcherom. V druhej kapitole sa budem venovať launcherom ktoré nie sú až tak známe.

TSF Shell 3D:

Tento launcher v dobe oznámenia spôsobil nevídané haló, keďže robil priam až neskutočné veci. Jedná sa pravdepodobne o najnovší launcher dostupný v Play Store. Keďže sme na našom webe vydali aj recenziu tohto launcheru tak v len skratke spomeniem jeho kľúčové vlastnosti. Rýchlosť, inovatívne nápady, grafické spracovanie, podpora.

 

Video

[youtube]SYzYQ6YtepU[/youtube]

[app]com.tsf.shell[/app]

ICS 4.0 Launcher

Zaručený návod ako dostať do svojho smartfónu so staršou verziou androidu kúsok najnovšej verzie 4.0. Jedná sa o identickú kópiu natívneho launcheru z najnovšej verzie androidu.  Jednoduchý, rýchly, neopozeraný to je len zopár výhod tohto launcheru. Možnosti launcheru sú v bezplatnej verzii naozaj minimálne, ale v platenej verzii sú viac než široké.

 

[app]mobi.SyndicateApps.ICSv2[/app]

SPB Shell 3D

Tu sa mnho z vás bude pýtať čo v tejto kategórii robí tento launcher. Áno je pravda že by sa dal zaradiť aj do prvej kapitoly, ale aspoň z môjho pohľadu sa nejedná o launcher ktorý by sa radil medzi najpoužívanejšie. Taktiež mnoho užívateľov ho nemusí poznať, preto je zaradený do tejto kategórie.  Jedná sa o launcher ktorého dominantou je veľmi efektne spracované 3D prostredie, plné rôznych vychytávok a grafických efektov. Preto by som ho odporučil len majiteľom silnejších strojov.

 

Video

[youtube]hVU84J1ShSQ[/youtube]

[app]com.spb.shell3d[/app]

Regina 3D Launcher

Sľubujem že v tejto kapitole je to už posledný launcher ktorý má v názve 3D. A ako teda napovedá názov tak sa jedná o ďalší launcher v ktorom bol kladený dôraz na grafické prevedenie. To v praxi znamená že vám tento launcher predvedie množstvo 3D efektov, ktoré sú síce pekné ale vo veľkej miere nepraktické a len zbytočne spomaľujú telefón a prácu s ním. Launcher poskytuje aj widgety ktoré si ale musíte stiahnuť pred použitím z Play Store. Možnosti launcheru sú základné plus možnosti prispôsobenia 3D efektov.

 

[app]com.nemustech.regina[/app]

Nemus Launcher

Pri tomto launchery mi nezostáva nič iné ako napísať že tento launcher považujem za jeden z najlepších launcherov. Je nenáročný na výkon zariadenia, zaujímavo spracovaný, neopozeraný. Možnosti sú primerané funkciám.  Jednoducho ak chcete vyskúšať niečo čo nemá v mobile každý druhý  tak tento launcher je pre vás ako stvorený.

 

[app]com.nemustech.launcher[/app]

F.T.L Launcher

Faster then light ( rýchlejší než svetlo) taký by mal byť podľa výrobcu tento launcher. A veru je, neviem či je rýchlejší ako svetlo ale pri najmenšom je veľmi rýchly.  Keďže sa jedná o upravený Gingerbread launcher tak od neho nečakajte zázraky ale ak hľadáte jednoduchý launcher ktorý bude fungovať vždy a všade, tak tento je pre vás ako stvorený.

 

[app]com.lowveld.ftllauncher[/app]

[app]com.lowveld.ftllauncherlite[/app]

Zeam Launcher

Jednoduchosť, aj pri tomto launchery bol kladený dôraz na praktické využitie. Preto je jeho prostredie maximálne jednoduché a hardwarovo nenáročné, čiže tým pádom je vhodný pre použitie na slabších smartfónoch. Nastavenia tohto launcheru sa ničím neodlišujú od iných launcherov podobnej koncepcie. Launcher  nedisponuje žiadnymi widgetmi.

 

[app]org.zeam[/app]

QQ Launcher

Na tento launcher nás upozornil náš čitateľ Jiří Nemec za čo mu ďakujeme.  Jedná sa launcher ktorý by som tiež zaradil do kategórie jednoduchších  ale aj napriek tomu veľmi zaujímavých. Jeho prostredie je veľmi podobné tomu z MIUI custom rom. To znamená že ikony budú väčšie a farebnejšie, ale aj napriek tomu launcher pôsobí maximálne jednoduchým a uhladeným dojmom. Nastavenia toho launcheru sú celkom rozsiahle, máte možnosť použitia tém ktorých je na Play Store dostatok. Potom ako som si tento launcher stiahol a vyskúšal tak si dovolím tvrdiť že sa jedná o jeden z najpodarenejších launcherov v dnešnom výbere.

 

Video

[youtube]gxor9yi5yY8[/youtube]

[app]com.tencent.qqlauncher[/app]

 

Slovo na záver

Ak máte smartfón s androidom iba krátko alebo ešte nemáte svoj obľúbený launcher, tak dúfam že vám tento článok pomôže vo výbere toho správneho pre vás. V prípade že už svoj obľúbený launcher  máte a nie je spomenutý v tomto článku tak budeme radi ak ho spomeniete v komentároch pod článkom.

Galéria

[nggallery id=106]