Úvod Aplikácie Výber najlepších hudobných prehrávačov

Výber najlepších hudobných prehrávačov

5

V dnešnom výbere sa budem venovať hudobným prehrávačom. Povedzme si na rovinu že hudbu počúva každý a nie je nič ľahšie ako stiahnuť si svoju obľúbenú hudbu do mobilu zastrčiť slúchadlá a vydať sa na cestu. Preto si dnes predstavíme niekoľko prehrávačov ktorých zoznam utvorili naši čitatelia.

 

PowerAMP

Ako prvému sa budeme venovať pravdepodobne najznámejšiemu hudobnému prehrávaču pre Android. PowerAMP poskytuje hudobným fajnšmekrom naozaj veľmi široké možnosti nastavenia čiže každý kto si potrpí na vysokú kvalitu zvuku vychádzajúceho z jeho smartfónu príde tomuto prehrávaču na chuť. Audiofili si môžu nastaviť presné vyváženie hlasitosti medzi slúchadlami, nastaviť si softwarový predzosilovač a vlastnosti zvuku si upraviť presne podľa svojich predstáv pomocou 6 pásmového ekvalizéru. Samozrejme také nastavenia ako nezávislé ovládanie výšok a basov nechýba, taktiež ako automatické sťahovanie obrázkov albumov.  Celé prostredie prehrávača je spracované veľmi vkusne do odtieňov modrej farby. Myslím si že množstvo tipov ktoré sme dostali na našej FB stránke bolo opodstatnené nakoľko sa jedná o naozaj veľmi kvalitný prehrávač, ktorý ponúkne všetko potrebné aj pre skutočne najnáročnejších.

 

[app]com.maxmpz.audioplayer[/app]

[app]com.maxmpz.audioplayer.unlock[/app]

[app]com.maxmpz.audioplayer.widgetpack1[/app]

 Player Pro

Ďalší z tých známejších prehrávačov. Player Pro je prehrávač jednoduchej koncepcie ale s pomerne širokým spektrom poskytovaných funkcií.Prehrávač ponúka po nainštalovaní DSP Pack vysoko nadštandardný 10 pásmový ekvalizér + predzosilovač. Samozrejme nechýbajú výrobcom určené nastavenia ekvalizéru špeciálne pre každý druh hudby. Prehrávač dokáže prehrať aj vaše filmy a videá čiže v prípade že si chcete pozrieť na ceste nejaký filmík alebo nový diel vášho obľúbeného seriálu tak tento prehrávač si s tým poradí.  Aby sa vám prehrávač páčil aj po vizuálnej stránke tak máte možnosť použitia skinov. Čo by som ešte vyzdvihol sú veľmi podarené widgety a celkovo veľmi príjemné užívateľské rozhranie. Aj keď sa jedná o veľmi kvalitný prehrávač, tak by som povedal že je na ňom ešte pár vecí ktoré by sa dali zlepšiť.

 

[app]com.tbig.playerprotrial[/app]

[app]com.tbig.playerpro[/app]

[app]com.tbig.playerpro.widgetpack[/app]

[app]com.tbig.playerpro.soundpack[/app]

Winamp

Pravdepodobne najznámejší multimediálny prehrávač sa z PC dostal aj do našich múdrych telefónov aby nám priniesol nefalšovaný zážitok z počúvania hudby. Priznám sa že samotná aplikácia poskytuje presne to čo som od nej čakal, kvalitný prehrávač s príjemným aj keď mierne zastaralým užívateľským rozhraním. Ale aby sme sa vrátili ku počúvaniu hudby, tak jej vlastnosti si môžete upraviť cez 10 pásmový ekvalizér s predzosilovačom. Ďalšou zaujímavou vychytávkou je možnosť počúvania internetových streamov kde si vyberie takmer každý z nás štýl hudby ktorý má rád. No tým asi končí všetko zaujímavé o tomto prehrávači ale keďže je poskytovaný aj zadarmo tak ho môžem len odporúčať.

 

Video

[youtube]Hd1Hf4D4Lrk[/youtube]

[app]com.nullsoft.winamp[/app]

[app]com.nullsoft.prostub#?t[/app]

n7player

Je menej známy ako všetky doteraz spomenuté prehrávače, ale oproti nim mu nič nechýba. Práve by som povedal že má niečo naviac. Začal by som hneď veľmi dobre spracovanou úvodnou obrazovkou kde máte zoradených interpretov, veľkosť zobrazenia ich mien záleží podľa toho koľko ich albumov máte stiahnutých v mobile a celé toto zobrazenie sa dá priblížiť pomocou multitouchu. Šikovné nemyslíte? Po kliknutí na meno interpreta sa vám zobrazia všetky jeho albumy po vybratí jedného ktorý chcete počúvať sa vám zobrazí okno s výberom piesní nachádzajúcich sa na albume. Potom už stačí len vybrať pieseň od ktorej chcete začať alebo jednoducho stlačiť tlačidlo play. Čo sa týka samotného počúvania hudby tak si jej vlastnosti môžete upraviť pomocou 5 pásmového ekvalizéru. Nechýba ovládanie basov, ale aj tu sa nájde niečo naviac a to možnosť zapnutia priestorového zvuku SRS. Čo sa týka užívateľského rozhrania tak je spracované do odtieňov čiernej, šedej a bielej . Prostredie je celkovo spracované v jednoduchom štýle ale myslím že o to je krajšie oproti konkurencii. Prehrávač je poskytovaný zadarmo a dovolím si s čistým svedomím tvrdiť že konkurenciu nájde jedine medzi platenými prehrávačmi, medzi bezplatnými je zaslúženým kráľom.

 

Video

[youtube]2eTWABLu54M[/youtube]

[app]com.n7mobile.nplayer[/app]

 

Zplayer

Ak poznáte sériu hudobných prehrávačov Zune od Microsoftu tak určite viete ako bude vyzerať užívateľské rozhranie tohto prehrávača. Je spracované veľmi jednoducho, prehľadne. Čo sa týka hudby tak jej vlastnosti si môžete upraviť pomocou ekvalizéru. Ale čo je viac zaujímavé tak počas počúvania si môžete prečítať životopis interpreta, pozrieť si aktuálnu hitparádu,zistiť si ktorý interpreti produkujú podobnú hudbu ako váš obľúbený.  Prehrávač okrem hudby dokáže prehrávať aj videá a podcasty. Povedal by som že sa jedná taktiež o veľmi zaujímavý hudobný prehrávač.

 

Video

[youtube]mzhUnL06kjQ[/youtube]

[app]app.odesanmi.and.wpmusic[/app]

DoubleTwist Player

Ku tomuto prehrávaču sa vyjadrím len krátko. Veľmi pekne spracované užívateľské rozhranie. Zaujímavé funkcie ako streamovanie hudby z Xbox 360 alebo z Playstation 3, veľký potenciál ale všetko zlyháva na ziskuchtivosti vývojárov lebo zadarmo dostanete naozaj iba to základné a za všetko ostatné ako ekvalizér, sťahovanie album art si musíte poriadne priplatiť a to buď 4,99€ alebo 9,99€ záleží to podľa balíku ktorý si zvolíte. Čiže v prípade že si zakúpite niektorý z ponúkaných balíkov tak môžete mať veľmi dobrý prehrávač za relatívne veľa peňazí.

 

[app]com.doubleTwist.androidPlayer[/app]

CloudSkipper

Jednoduchý prehrávač s užívateľským rozhraním ladeným do bielo modrej farby , s veľmi dobrou funkčnosťou. Poskytuje možnosť použitia ekvalizéru s ovládaním basov a virtualizáciou ale pravdu povediac asi najviac na tomto prehrávači ma zaujal widget na lockscreene pomocou ktorého môžete okrem hudby ovládať aj spustenie fotoaparátu, led diódy, a zmenu vyzváňacieho režimu.  Zadarmo sa jedná o celkom zaujímavý prehrávač ktorý si určite nájde mnoho fanúšikov.

 

Video

[youtube]z_tDBEjKljE[/youtube]

[app]cloudtv.cloudskipper[/app]

Picus Audio Player

Taktiež Picus Audio Player je jednoduchšej koncepcie a mierne zastaralej grafiky. Ponúka 9 pásmový ekvalizér a okrem toho naozaj nič iné. Ale zadarmo sa jedná o určite zaujímavú alternatívu ku základnému prehrávaču, ale platenú verziu považujem za zbytočne vyhodené peniaze.

 

[app]com.picus.ap.lite[/app]

[app]com.picus.ap.pro[/app]

 

TTPod

Nasledujúci prehrávač taktiež patrí medzi tie viac podarené. Prehrávač je spracovaný po grafickej stránke veľmi príjemne, nevtieravo a prehľadne, aj keď vidno že prehrávač pochádza z krajiny vyprážaných hranolčekov keďže všetky akcie spojené s prehrávaním hudby z internetu sú napísané písmom rozsypaného čaju. Aby som sa vrátil ku prehrávaniu hudby, tak ako pri väčšine dnes spomínaných prehrávačoch si jej vlastnosti môžete upraviť pomocou ekvalizéru v tomto prípade 5 pásmového. Vzhľad si môžte upraviť použitím skinov, čiže máte možnosť prispôsobiť si prehrávač tak aby čo najviac ladil napríklad s vami použitou témou v mobile. Čo by som na tomto prehrávači ešte vyzdvihol tak to sú veľmi dobre spracované widgety.  Za cenu za ktorú je poskytovaný ho považujem za zaujímavý prehrávač, ktorý vám poskytne množstvo fukncií zabalených v peknom obale. Aj napriek tomu že sa jedná o veľmi dobrý prehrávač jeho kúpu by som zvážil nakoľko len o 0,23€ sa predáva PowerAMP. Ale ak vám práve tých 23 centov chýba tak s týmto prehrávačom v žiadnom prípade neurobíte chybu.

 

[app]com.sds.android.ttpod.international[/app]

Záver

V poradí už druhom výbere sme sa venovali najlepším hudobným prehrávačom, ktoré nám odporučili naši čitatelia za čom im touto cestou ďakujeme. Niektoré prehrávače prekvapili no niektoré aj sklamali, ale verím že každý si nájde v tomto článku ten pravý. V prípade že poznáte nejaký iný prehrávač ktorý v článku nie je tak vám budeme vďačný ak ho spomeniete v komentároch pod článkom.

Galéria

[nggallery id=108]