Úvod Dohady Huawei EDGE: Vlajková loď budúcnosti prvýkrát na fotkách

Huawei EDGE: Vlajková loď budúcnosti prvýkrát na fotkách

3

Čínski výrobcovia boli doteraz preslávení hlavne tým, že boli schopní vyrobiť cenovo dostupné a relatívne výkonné zariadenia, ktorým však chýbala kvalita spracovania. Vyzerá to však tak, že čínska firma Huawei má už tohto cliché po krk. Na internet sa totiž dostal Huawei EDGE, krásny a extrémne tenký Android smartphone, vyrobený z hliníka. Jednať sa má o novú vlajkovú loď Huawei.

Huawei EDGE je hrubý len 6.3 milimetra, čo z neho robí jedno z najtenších, ak nie najtenšie zariadenie na trhu.

huawei-edge3

Edge bude disponovať skutočne zaujímavými špecifikáciami: 4.9 palcovým 1080p displejom, štvor-jadrovým procesorom, 2GB RAM a 13MPx fotoaparátom. Zariadenie sa bude predávať v dvoch verziách, v 16GB a v 32GB a bežať bude pod najnovším Android 4.2.

Do takto tenkého zariadenia sa Huawei podarilo vtlačiť až 2,600mAh batériu, čo je viac, než normálne nachádzame v high-end zariadeniach.

huawei-edge1 huawei-edge2

Huaewi Edge sa má stať vlajkovou loďou spoločnosti a to už v druhom polroku 2013. Veľmi dôležité bude načasovanie, keďže druhý polrok 2013 bude priam nabitý novými smartphonami. Je však výborné, že výrobcovia si začali uvedomovať dôležitosť dizajnu a kvalitného spracovania. Čo hovoríte na novinku z hliníka?

Zdroj: Nowhereelse via PhoneArena