Úvod Novinky Quick Charge 2.0 od Qualcommu: Nabíjajte až o 75% rýchlejšie!

Quick Charge 2.0 od Qualcommu: Nabíjajte až o 75% rýchlejšie!

2

Qualcomm nám poriadne nestihol vysvetliť čo to vlastne je Quick Charge 1.0 a už stihli predstaviť aj jej druhú generáciu. Quick Charge 2.0 je funkcia, ktorá sa vyskytne v zariadeniach, ktoré bude poháňať Snapdragon 800. Ide o hardwarové riešenie, vďaka ktorému si telefón nabijete až o 75% rýchlejšie.

Podobne ako pri Quick Charge 1.0, k správnej funčnosti nebude potrebný žiaden software. Namiesto toho sa Qualcomm rozhodol pre integrovaný okruh, ktorý sa spája s nabíjačkami Quick Charge. V testovaní Qualcommu boli schopní vďaka Quick Charge 2.0 nabiť tablet len za tri hodiny, čo je v porovnaní so siedmimi hodinami, ktoré by ste nabíjaním strávili bez Quick Charge 2.0 veľký rozdiel. Bavíme sa o 60 watoch, čo je veľký nárast oproti 10 watom vo verzii 1.0.

Dobrá správa je tá, že už čoskoro bude väčšina nabíjačiek vybavená takouto technológiou, čo znamená, že nebudeme musieť zháňať predražené kusy. Ak náhodou vlastníte nabíjačku s Quick Charge 1.0, nebojte sa, nový štandard bude spätne kompatibilný.

Snapdragon začína s „hypovaním“ celkom skoro, no nečakajte, že takéto smartphony uvidíte v najbližších mesiacoch. Predpokladá sa totiž, že prvé smartphony so Snapdragon 800 prídu až začiatkom budúceho roka.

Zdroj: Qualcomm via Phandroid