Úvod Zaujímavosti FOTO: Vyhostení diplomati šli na nákupy: Brali nové televízory aj inú elektroniku,...

FOTO: Vyhostení diplomati šli na nákupy: Brali nové televízory aj inú elektroniku, ktorú v Rusku nekúpia!

45
Slovensko sa 30. marca rozhodlo vyhostiť až 35 diplomatov Ruskej federácie. Ide o priamy dôsledok prebiehajúcej vojny na území Ukrajiny. Veľvyslanci dostali na opustenie Slovenska len niekoľko desiatok hodín, čo sa podľa všetkého rozhodli využiť, povedzme, produktívne. Na aktuálny plán veľvyslancov na Facebooku upozornil Victor Breiner, poradca pre boj s hybridnými hrozbami na Ministerstve obrany SR. Čo robí 35 vyhostených ruských diplomatov?,“ pýta sa obrazne v príspevku. „Čo majú dnes „diplomati“ na programe? Predsa nákupy!,“ dodáva.

Zásoby pred návratom

Mikrovlnky, elektrické metly, obrovské plazmové TV, značkové oblečenie, dobrý alkohol… Nič z toho doma neuvidia,“ zhrnul ich správanie.
Podobná situácia sa odohrala aj v susednom Česku
No a je to pravda. Rusko čelí exodusu svetových značiek zodpovedných za najobľúbenejšie produkty a služby. V Rusku si ľudia nekúpia autá najväčších automobiliek, telefóny od Samsungu či Apple a rozlúčiť sa museli aj s Facebookom, Instagramom, Netflixom či so Spotify.
Ruskí diplomati v Česku
Teraz to však vyzerá tak, že ruskí diplomati sa s vymoženosťami západu až tak rýchlo rozlúčiť neplánujú a využívajú každú príležitosť na to, aby sa na pobyt v domovine predzásobili tým, čo majú najradšej.