ender 3 pro
Foto: Just Vlad, YouTube

Creality Ender 3 Pro je jednou z niekoľkých populárnych 3D tlačiarní, ktoré sú určené začiatočníkom alebo užívateľom, ktorí sa chcú začať 3D tlači venovať. Podobne ako napr. model Anet A8, aj Ender 3 je stavebnicou, ktorú si užívateľ zostaví sám.

Spolu s tlačiarňou, resp. jej jednotlivými dielmi je dodávané aj potrebné náradie a samozrejme návod (video TU). Zostavenie by nemalo trvať viac ako 10 – 20 minút.

Plocha určená pre tlač má rozmery 220 × 220 × 250 mm. Výhodou je rýchle nahrievanie pracovnej dosky, ktorá dosiahne teplotu 110 stupňov Celzia iba za 5 minút. Maximálnu stabilitu a presnosť tlače zabezpečí masívny rám z kovu, ako aj posuvný mechanizmus s V ložiskom.

ender 3D

Ender 3 Pro

Cena: 157,20 €Dostupnosť: 4-7 dní, CZ sklad

Tlačiareň Creality Ender 3 Pro využíva patentovanú vymeniteľnú dýzu MK10 s priemerom 0,4 milimetra. Tlačiť dokáže rýchlosťou 180 mm/s a poradí si s rôznymi typmi vlákna s priemerom 1,75 milimetra.

ender 3D

Podporované sú typy vlákien PLA, ABS, NYLON, PETG, WOOD, PVA či HIPS. Návrhy vo formátoch STL, OBJ a AMF je možné tlačiť z SD karty, ktorá je súčasťou balenia, poprípade priamo z počítača (program Cura a pod.).

Schémy pre tlač rôznych modelov nájdete napr. na stránke cults3d.com alebo thingiverse.com. 3D tlačiareň Creality Ender 3 je dostupná v českom sklade predajcu Aliexpress, čiže jej doručenie nebude trvať dlho. Predajca hovorí o 4-7 pracovných dňoch.

Cena tlačiarne je priateľská, stojí len 157,20 €. Všetky podrobnosti nájdete na webe predajcu v odkaze vyššie.