Úvod Zariadenia Smartband Je to potvrdené: Nový Xiaomi Mi Band 4 bude dostupný ešte tento...

Je to potvrdené: Nový Xiaomi Mi Band 4 bude dostupný ešte tento rok

0
C

Trh s nositeľnými zariadeniami rastie a má svoje hviezdy. Jednou z nich je produkt Watch od spoločnosti Apple a druhou cenovo dostupný, no dobre vybavený fitness náramok Xiaomi Mi Band 3.

Práve spoločnosti Apple a Xiaomi ovládli v minulom roku trh s nositeľnými zariadeniami. Ukázala to správa analytikov z IDC. Kým jeden výrobca prerazil s prémiovými hodinkami, ten druhý s lacným náramkom.

Xiaomi Mi Band 3 dostane tento rok novú generáciu, čo pre server XDA definitívne potvrdil finančný riaditeľ spoločnosti Huami (dodávateľ Xiaomi) David Cui. Podľa jeho slov sa však môže objaviť až neskôr v tomto roku.

Xiaomi Mi Band 4
Xiaomi Mi Band 3

Aktuálny Mi Band 3 sa stále veľmi dobre predáva, a to bez akéhokoľvek zníženia cien. Marže ani objem objednávok podľa finančného riaditeľa nestagnujú.

Mi Band 3 dokáže sledovať fyzickú aktivitu, monitorovať spánok, zobrazí upozornenia z mobilného telefónu, zmeria tep alebo sa nezľakne vody vďaka vodotesnosti. Čo všetko ponúkne nová generácia Mi Band 4 zatiaľ nevieme. Určite sa to ale včas dozvieme.

Nevyzerá, že Xiaomi opustí zabehnuté koľaje. Dočkať by sme sa teda mali kompaktného a ľahkého náramku s tradične vynikajúcou cenou. Ak nad dostupným fitness náramkom uvažujete, na 4. generáciu Mi Band-u od Xiaomi by sme si počkali.