Úvod Zariadenia Vlajkový Lenovo Moto Z2 a nové MotoMods uvidíme už 25. júla. Čo...

Vlajkový Lenovo Moto Z2 a nové MotoMods uvidíme už 25. júla. Čo prinesú?

1

Tohtoročnú plejádu vlajkových lodí čoskoro doplní nový model, ktorý bude mať tentokrát na svedomí čínske Lenovo. Smartfón Moto Z2 bude predstavený už 25. júla a nebude sám.

Spoločnosť mu bude robiť nové príslušenstvo MotoMods. Pre informácie o novom zariadení nemusíme chodiť ďaleko. Objavili sa priamo na oficiálnej Moto stránke, lokalizovanej pre oblasť Číny. Po krátkom čase však zo stránky zmizli.

Tak ako minulý rok, aj tento bude mať vlajkový Moto Z2 veľa spoločných znakov s dostupnejším Moto Z2 Play, ktorý už po oficiálnej stránke poznáme.

Pôjde hlavne o dizajn a konštrukciu, keďže obe zariadenia budú kompatibilné s vlaňajšími MotoMods modulmi a samozrejme aj s tými novými.

Moto Z2

Moto Z2 zrejme nebude žiariť tak, ako Galaxy S8 či HTC U11. Ulahodí skôr používateľom, ktorí hľadajú praktické a spoľahlivé riešenie bez obmedzení pri výkone a fotografii. Okrem toho sa dá predpokladať, že Moto Z2 bude o niečo lacnejší ako naleštená konkurencia.

Parametre

Tento rok sa opäť stretneme s 5,5-palcovým AMOLED displejom s jemným QHD 1440p rozlíšením. Pod kapotou sa neusídli nikto iný ako čipset Snapdragon 835, ktorý tvorí srdce aj ostatných vlajkových lodí. Teda okrem LG G6.

Pamäťový základ zastreší 4 GB RAM a 64 GB úložisko, vrcholom má byť 6 GB kapacita operačnej pamäte a 128 GB priestor pre dáta. Novinkou bude duálne prevedenie fotoaparátov.

Oba snímače by mali dostať 12 Mpx rozlíšenia. Detaily o kapacite batérie nepoznáme a čo sa týka softvéru, je viac ako isté, že Moto Z2 príde s verziou 7.1 Nougat. Výrobca nepoužíva prešpekulované grafické nadstavby a vsádza na čistú formu operačného systému, ktorú len doplní niekoľkými praktickými funkciami.

Moto Z2

Spomenieme napríklad Moto Displej či Moto Akcie, ktoré sú používateľsky veľmi prívetivé. Odmenou nám tak bude nesmierne rýchly a stabilný chod, ktorý sme ocenili napríklad pri vlaňajšom Moto Z2 Play. A to nešlo ani o vlajkovú loď.

MotoMods

Možno viac ako samotný smartfón láka príslušenstvo MotoMods. Teda hlavne, ak vlastníte jeden z vlaňajšej dvojice Moto Z zariadení. Novými MotoMods môžete opäť rozšíriť ich využiteľnosť.

Zaujímavo vyzerá prenosná tlačiareň, 360-stupňová kamera alebo GamePad pre vyznávačov mobilného hrania. Dočkať by sme sa mohli aj nového rozšírenia pre fotoaparát či krytov s integrovanou batériou pre nabíjanie smartfónu.

Všetko sa dozvieme už 25. júla, kedy budú novinky predstavené.