AllCall nie je úplným nováčikom na trhu. Firma vznikla ešte v roku 2005, no namiesto smartfónov ponúkali služby rôznym firmám po celom svete, vrátane Európy. Po viac ako desiatich rokoch pôsobenia sa rozhodli, že to vyskúšajú aj so smartfónmi.

Na high-end zariadenia si zatiaľ netrúfli, osloviť plánujú ľudí, ktorí hľadajú čo najlacnejší smartfón s rozumným spracovaním a fungovaním.

Ich novým „hrdinom“ je smartfón AllCall Bro. Ide o 3G smartfón s cenovkou 60,24 € bežiaci na Android 7.0 Nougat, duálny fotoaparát, snímač odtlačkov prstovkovové telo. Dobré, že? Za tú cenu by sme bežne čakali plasťák a ešte by sme boli radi, že sme taký našli.

V jeho výbave sa nachádza duálny 8 Mpx senzor, 5,0-palcový HD displej, spomínaný snímač odtlačkov prstov, 1 GB operačnej pamäte RAM, 16 GB rozšíriteľného úložiska a 2 400 mAh batéria. Smartfón ponúka aj dual (nano) SIM slot.

Oplatí sa kúpiť?

Je to na vás. Ak vlastníte drahý smartfón a sem tam zamierite na akcie, kde by ste oň nechceli prísť, AllCall môže byť perfektným riešením. Druhým uplatnením by mohlo byť vaše dieťa, ktorému sa rozhodnete kúpiť jeho vôbec prvý telefón. S takýmto lacnejším kúskom sa naučí pracovať, čím ho pripravíte na využívanie drahších modelov.