Úvod Novinky Samsung bol na vianočných nákupoch: Kupuje audio giganta Harman za 8 miliárd...

Samsung bol na vianočných nákupoch: Kupuje audio giganta Harman za 8 miliárd dolárov

0
Samsung dnes ráno oznámil akvizíciu americkej spoločnosti Harman zaoberajúcou sa audio technikou a technológiami pre automobily. Spoločnosť na rôznych trhoch predáva svoje produkty pod rôznymi značkami, medzi tie najznámejšie patria napríklad audio výrobky AKG, JBL alebo Harman/Kardon.

Pre Samsung ide o najväčšiu akvizíciu v ich histórii, vďaka čomu majú priamy prístup do automobilového priemyslu, minimálne čo sa technológií týka. Harman totiž niektorým automobilkám dodáva infotainment systémy. Toto odvetvie je pre technologické spoločnosti vzhľadom na vývoj vozidiel čoraz zaujímavejšie.

Samsung tvrdí, že ich expertíza vo výrobe displejov, používateľského rozhrania a čipsetov vytvoríte pre spoločnosť Harman vytvorí „signifikantné možnosti rastu“. Nové spojenie so Samsungom má firme Harman do piatich rokov zabezpečiť dvojnásobný príjem. Spoločnosti sa nedávno podarilo podpísať zmluvu s automobilkami ako Fiat Chrysler a General Motors. Výška objednávky sa mala vyšplhať až na hladinu 24 miliárd dolárov.

Harman bude aj naďalej fungovať ako nezávislá dcérska spoločnosť, zmeny neprebehnú ani v jej vedení. Potvrdenie, resp. dokončenie akvizície má podľa Samsungu prebehnúť do polovice budúceho roka.