Úvod Zaujímavosti Sen všetkých gejmerov: Ako by mohol vyzerať smartfón NINTENDO? Aj takto

Sen všetkých gejmerov: Ako by mohol vyzerať smartfón NINTENDO? Aj takto

1
Koncept smartfónu Nintendo

Legendárna značka z Japonska, ktorá sa pohybuje v hernom priemysle už zopár dekád, má posledné roky menšie problémy s biznisom, keďže ju čoraz-viac valcuje konkurencia ako napríklad Sony. Zmena marketingovej stratégie by jej preto nepochybne bodla; veľkú šancu opäť ‚preraziť‘ má dokonca aj na lukratívnom trhu so smartfónmi.

Pokiaľ dokáže Nintendo vyrobiť inteligentný telefón s hardvérom na pohodlné hranie hier, dokáže časom nadobudnúť stratený trhový podiel. Nedávno dokonca spoločnosť oficiálne oznámila, že plánuje vydať niekoľko populárnych herných titulov – vrátane populárneho Mária – pre dve najväčšie softvérové platformy iOS a Android. To však ale asi nebude stačiť.

Hráči sa totiž časom presunú z tradičných herných konzol na univerzálne smartfóny alebo tablety, keďže ich výkon každým rokom nezastaviteľne rastie, môžeme s nimi spárovať široké portfólio herných ovládačov a nie je ani problém pripojiť väčšinu z nich k TV.

Nintendo má preto vďaka svojim doterajším skúsenostiam skvelú príležitosť priniesť na spotrebiteľský trh akéhosi kríženca medzi mobilným telefónom a prenosnou konzolou GameBoy, ktorá patrila vo svojej dobe medzi TOP špičku. A ako by to celé zrejme vyzeralo, si môžeme teraz pozrieť na kvalitných renderoch konceptu Android smartfónu so značkou Nintendo.

nintendo-smartfon-3
Jeden z konceptov smartfónu Nintendo
nintendo-smartfon-6
nintendo-smartfon-5
nintendo-smartfon-4