Úvod Novinky Kaufland a Lidl budú mať novinku: Toto vyrastie pred každou predajňou!

Kaufland a Lidl budú mať novinku: Toto vyrastie pred každou predajňou!

Packeta v dohľadnej dobe plánuje rozšíriť sieť výdajných miest o tisícku nových lokalít. Zásielku tak bude možné podať či vyzdvihnúť takmer na každom rohu.

1

Packeta, najpopulárnejšia doručovacia služba na slovenskom trhu, oznámila fantastickú novinku. Stanovila si nový cieľ, a to do 6 mesiacov postaviť až 1 000 nových Z-BOXov. Rozprestierať sa budú po celej krajine, vďaka čomu k nim budú mať jednoduchší prístup tisíce až státisíce zákazníkov. Spoločnosť v tlačovej správe obdržanej našou redakciou prezradila, že pre tento účel nadviazala dve strategické partnerstvá, píše TECHBYTE.

V rámci dvojice spoluprác pribudne niekoľko desiatok nových Z-BOXov v areáloch predajní Lidl, zatiaľ čo 53 zariadení sa nainštaluje pri predajniach Kaufland.

V súčasnosti Packeta zastrešuje približne 1 100 výdajných miest a 1 600 Z-BOXov, ktoré sú zákazníkom k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Prostredníctvom novo oznámenej expanzie chce posilniť svoju pozíciu lídra s najväčšou kapacitou pre doručovanie zásielok mimo domu.

Slováci milujú Z-BOXy

Spoločnosť uvádza, že na Slovensku eviduje rastúcu popularitu Z-BOXov. V priebehu januára si túto formu doručovania zásielok zvolilo až 57 percent zákazníkov, a teda predbehlo aj bežné doručovanie kuriérom priamo na adresu. Podiel Z-BOXov má pritom stúpať nielen vďaka objednávkam z e-shopov, ale aj vďaka čoraz obľúbenejšej službe posielania balíkov cez mobilnú aplikáciu Packeta. Hovorí tak Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packety.

Jančo dodal, že tento trend pre spoločnosť predstavuje obrovský záväzok. Vlani na mnohých miestach navýšila kapacitu Z-BOXov, a to pridaním nových stĺpcov so schránkami na už existujúcich miestach. Najbližšie chce pridávať úplne nové lokality tak, aby táto možnosť dopravy bola pre ľudí dostupná takmer na každom rohu. Zároveň sa chce takto poistiť na nadchádzajúcu vianočnú sezónu.

Ilustr. obr. | Zdroj: Zasilkovna.cz/Packeta delivery

Tisícka nových výdajných miest pribudne naprieč celým Slovenskom, v nemalej miere aj vďaka už spomenutému partnerstvu s obchodmi Kaufland a Lidl.

Nákup aj zásielka jedným šupom

Konkrétne pri predajniach Kaufland vyrastie 53 nových Z-BOXov. Pokiaľ ide o Lidl, k aktuálnym 16 Z-BOXom čoskoro pribudne ďalších 30. Lidl a Packeta vyjadrili záujem vzájomne pokračovať v prospešnej spolupráci a časom navýšiť počet Z-BOXov v okolí predajní na vyše 100.

Zákazníci obchodu si tak na jednom mieste a pod jednou strechou budú môcť vybaviť nielen nákup potravín, prípadne návštevu lekárne, ale aj vyzdvihnúť či podať svoje zásielky.

Šéf Packety však zdôrazňuje, že spoluprácou s dvojicou známych reťazcov sa tieto proces rozširovania Z-BOXov nekončí. Spoločnosť niektoré nové lokality ešte hľadá, a to aj v spolupráci s mestami a zástupcami samospráv, ktorí na vybudovanie výdajných miest môžu poskytnúť svoje nevyužité pozemky. Ozývajú sa taktiež developeri nových projektov a obchodníci, ktorí by chceli Z-BOXy umiestniť na svojom pozemku alebo vo vlastných priestoroch.

Ilustr. obr. | Zdroj: Packeta.sk

Ešte silnejší post

Ako bolo spomenuté, Packeta touto expanziou ešte väčšmi posilní pozíciu lídra v oblasti doručovania zásielok. V súčasnosti má najväčší počet Z-BOXov a kapacitu schránok. A keďže sú modulárne, je možné ich kapacity pomerne jednoducho rozšíriť pridaním nových stĺpcov.

Packeta má viac ako 1 100 výdajných miest a 1 600 Z-BOXov, ktoré spoločne ponúkajú kapacitu vyše 80 000 schránok. Očakáva sa, že vďaka expanzii sa celková kapacita až zdvojnásobí. Väčšinu z tisícky nových Z-BOXov plánuje postaviť ešte pred koncom tohto roka.