Samsung Galaxy S7 edge
Je to doslova len pár dní, čo sa začali po celom svete predávať nové smartfóny kórejského giganta Samsung, modely Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Aj keď je ešte na akékoľvek predajné a trhové analýzy priskoro, správy z Južnej Kórey sú zatiaľ pozitívne.

Podľa tlačovej agentúry yonhapnews.co.kr je spoločnosť Samsung s prvými tržbami z predaja spomínaných smartfónov spokojná a sú dokonca nad očakávania dobré. Samsung v domovskej Južnej Kórei predal počas prvých dvoch dní až 100 000 kusov smartfónov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Počiatočné tempo predaja približne korešponduje s tempom, akým sa začali v minulom roku predávať predošlé generácie smartfónov, Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Samsung sa vyjadril, že v sobotu (12.3.2016) sa smartfóny predávali veľmi dobre aj napriek tomu, že sobota patrí medzi dni, kedy sa predajom nezvykne veľmi dariť.

V minulom roku Samsung príliš dobre neodhadol dopyt po nových smartfónoch. Konzervatívnejší model Galaxy S6 zaznamenal nadprodukciu a zakrivený model Galaxy S6 edge Samsung naopak nestíhal vyrábať. Tento rok to ale vyzerá na veľmi dobre rozohranú trhovú hru aj s obvyklým masívnym marketingovým kolotočom. Uvidíme, akými predajnými číslami sa Samsung pochváli po mesiaci predaja. Model Samsung Galaxy S7 edge aktuálne testujeme u nás v redakcii. Naše postrehy čoskoro prinesieme aj vo video recenzii.