Úvod Samsung Samsung Galaxy S23 Špeciálne pre americkú armádu: Samsung Galaxy S23 prichádza vo vojenskej edícii!

Špeciálne pre americkú armádu: Samsung Galaxy S23 prichádza vo vojenskej edícii!

Vyzerá fantasticky, je odolná a používať ju budú najmä vojaci.

0

Armádna verzia je špeciálnou spoluprácou medzi americkou armádou a Samsungom. Vznikli pritom dva smartfóny, ktoré si v obchodoch nekúpite – armádna edícia Galaxy S23 a Xcover 6 Pro. Od bežných smartfónov sa líšia hneď v niekoľkých dôležitých vlastnostiach.

Juhokórejská spoločnosť Samsung včera predstavila dva nové smartfóny. Založené sú na modeloch, ktoré už poznáme, prichádzajú ale s pomerne veľkými vylepšeniami. Sú extrémne odolné a hlavne, určené sú pre armádne využitie. Privítajte teda Galaxy S23 Tactical Edition a XCover 6 Pro Tactical Edition.

Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition
Zdroj: Samsung

Galaxy S23: Taktické využitie, taktická výbava

Pri Galaxy S23 Tactical Edition je základ rovnaký s bežnou verziou. Nechýba preto krytie IP68, vďaka ktorému je telefón odolný voči prachu a je ho možné na polhodinu ponoriť do vody hlbokej meter a pol. Displej chráni špeciálne tvrdené sklo Gorilla Glass Victus 2+ a samotná konštrukcia je vyrobná z hliníku. Samsung k upravenej S23-ke predáva aj špeciálny kryt, ktorý ešte viac zvyšuje jeho odolnosť.

Samsung Galaxy S23 Tactical Edition
Zdroj: Samsung

Model XCover 6 Pro Tactical Edition je taktiež výrazne odolnejší než bežné smartfóny a navyše spĺňa armádny štandard MIL-STD-810H.

Okrem hardvérových vylepšení telefóny disponujú aj špeciálnym softvérom v podobe aplikácií Android Team Awareness Kit (ATAK) a Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit (BATDOK). Armáde sa iste páči citlivá ochrana dôležitých dát, o ktorú sa stará Samsung Knox a Knox Dual Data at Rest (DualDAR).

Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition
Zdroj: Samsung

Poteší aj podpora Samsung DeX, pomocou ktorého môžete telefón prepojiť s externým monitorom a ďalším príslušenstvom. Samsung dokonca vylepšil aj výdrž batérie, ktorú je pri XCover 6 Pro dokonca možné vymeniť ako kedysi.