Úvod Novinky Aktuálne AKTUÁLNE: Slováci nečakane prídu o ĎALŠIU televíznu stanicu! Vieme, čo sa stalo

AKTUÁLNE: Slováci nečakane prídu o ĎALŠIU televíznu stanicu! Vieme, čo sa stalo

Skylink už stanicu vyradil z FastScan, zákazníci tak o ňu úplne prídu.

4

Mnoho Slovákov v najbližších dňoch príde o jednu z obľúbených českých televíznych staníc. Reč je o kanáli Rebel, ktorý sa chystá ukončiť distribúciu na družici Astra 3B. Poskytovateľ sa rozhodol, že svoj program bude od nadchádzajúceho mesiaca, čiže apríla, šíriť výhradne prostredníctvom vybraných káblových, IPTV a OTT operátorov, píše web TECHBYTE.sk.

Poskytovateľ už nemá v úmysle distribuovať program na vlastné náklady prostredníctvom satelitnej distribúcie. To znamená, že o kanál prídu všetci tí, ktorí ho sledovali cez zmienenú družicu Astra 3B. Do tejto skupiny patria aj platcovia platformy Skylink.

Stanica Rebel na Skylink končí
Stanica Rebel na Skylinku končí. Zdroj: Skylink

Správca platformy už kanál Rebel vyradila zo zoznamu FastScan, ktorý využívajú predovšetkým zariadenia s certifikátom Skylink Ready. Stanica Rebel je síce stále súčasťou vysielania, no tak to ostane len do konca marca. Začiatkom apríla ho Skylink definitívne vyradí zo svojej ponuky.

Pre fanúšikov je to smutná správa, nakoľko Rebel nevysiela mnoho slovenských operátorov. Nejakí sa však nájdu, ako napríklad Antik Telecom, Slovak Telekom, goNET či SledovanieTV.