Úvod Novinky Aktuálne AKTUÁLNE: Známa služba po 17 rokoch nečakane končí!

AKTUÁLNE: Známa služba po 17 rokoch nečakane končí!

Ak na nej máte uložené nejaké súbory, stiahnite si ich a urobte si zálohu.

0

Ako sa hovorí, nič netrvá večne, o čom svedčí aj tento prípad. Ako informuje portál TECHBYTE.sk, známa a obľúbená stránka Zippyshare nečakane končí po dlhých 17 rokoch fungovania. O svojich dôvodoch informuje aj prostredníctvom blogu na svojom webe.

Stránka Zippyshare je známa ako jedna z najlepších stránok na bezplatné zdieľanie súborov online. Používajú ju ľudia po celom svete. Možno si ju pamätajú hlavne staršie ročníky, keďže bola založená ešte v roku 2006.

Vo svojom vyjadrení informuje o tom, že Zippyshare na konci mesiaca skončí. Ak máte na webe nahraté nejaké súbory, radšej si ich stiahnite a urobte zálohu, aby ste o ne napokon neprišli.

zippyshare
Zdroj: Zippyshare.com

Prečo táto známa stránka nečakane končí?

Dôvodov je hneď niekoľko. Tvorcovia hovoria predovšetkým o nižšej návštevnosti. „Asi všetky konkurenčné spoločnosti poskytujúce služby ukladania súborov na trhu vyzerajú lepšie, ponúkajú vyšší výkon a viac funkcií. Takého dinosaura, ako sme my, už nikto nepotrebuje,“ uviedli vo svojom vyjadrení.

Ďalším problémom sú rastúce ceny elektriny a používanie AdBlocku. Aby mohli zaplatiť chod servera, boli nútení umiestňovať ešte viac reklám, čo spôsobilo, že viac návštevníkov začalo blokovať reklamy. Okrem toho existuje ešte množstvo menších dôvodov, ktoré nešpecifikovali. Zjednodušene povedané, už si viac nemohli dovoliť udržiavať túto stránku, preto sa rozhodli projekt Zippyshare ukončiť.

Využívali ste tento web aj vy?