Úvod Novinky Aktuálne PREKVAPENIE: Netflix na Slovensku vylepšil predplatné. Čo všetko dostanete za 12 €?

PREKVAPENIE: Netflix na Slovensku vylepšil predplatné. Čo všetko dostanete za 12 €?

Potešia sa najmä milovníci kvalitného audia.

1

Netflix konečne prináša aj dobré správy. Konkrétne predstavil niekoľko vylepšení pre svoje najdrahšie predplatné – Premium Ultra HD – ktoré mesačne stojí 11,99 €. Týkajú sa ako obsahu, tak aj funkcií.

Priestorové ozvučenie pre viac obsahu

Najdrahšie predplatné po novom dostáva širšiu ponuku obsahu, ktorý podporuje priestorové ozvučenie. Platforma túto možnosť prvýkrát predstavila v polovici 2022, no v tom čase sa vzťahovala len na veľmi malú časť obsahu. Teraz podporu pre priestorové ozvučenie získava viac ako 700 filmov a seriálov.

Do ponuky boli zahrnuté aj viaceré aktuálne hity, ako napríklad The Watcher, Wednesday, Glass Onion, You, Your Place or Mine, Luther: The Fallen Sun a Tour de France. Všetok obsah podporujúci priestorové ozvučenie si môžete jednoducho vyfiltrovať tak, že do vyhľadávacieho poľa zadáte „priestorový zvuk“, prípadne „priestorové ozvučenie“ alebo „spatial audio“.

Netflix s reklamami
Zdroj: Getty Images/úprava redakcie

Sťahujte vo veľkom

Netflix si však pre predplatiteľov Premium Ultra HD nachystal ešte jednu dôležitú novinku. Zvýšil totižto počet zariadení, do ktorých si používatelia môžu stiahnuť obsah pre prehrávanie offline. Doposiaľ bolo možné obsah sťahovať na 4 zariadeniach, po novom sa vrchná hranica navyšuje na 6 zariadení.

Netflix sa uzamyká a vylepšuje

Ide o príjemné zmeny, ktoré aspoň v malej miere odvedú pozornosť od všetkých tých nových pravidiel, ktoré Netflix nastoluje. Ako iste viete, aktívne bojuje proti zdieľaniu hesiel medzi používateľmi, čo mnohých hnevá. Treba si však uvedomiť, že zdieľanie hesiel platformu pripravuje o nemalé peniaze. A keď nie sú peniaze, nie je kvalitný obsah. A aj to je jedna z vecí, na ktorú sa používatelia často sťažujú.

Spôsob, akým bude Netflix regulovať zdieľanie hesiel, sme vám podrobne opísali v samostatnom článku.