Úvod Výrobcovia Samsung Samsung ukazuje budúcnosť: Má displej, ktorý môžete poskladať, aj rolovať

Samsung ukazuje budúcnosť: Má displej, ktorý môžete poskladať, aj rolovať

Samsung zrejme pracuje na zariadení, ktoré bude kombinovať dva typy displeja - jedna časť sa bude rolovať, druhá skladať.

0

Pamätáte si na časy, kedy sa nám smartfóny so skladacím displejom zdali ako ďaleká budúcnosť? Dnes máme rok 2023 a na trhu máme k dispozícii skladacie smartfóny od viacerých popredných výrobcov. Najviac sa však v tejto oblasti činil Samsung, ktorý vlani v lete uviedol na trhu už 4. generáciu zariadení Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip. A zdá sa, že svoju dominantnú pozíciu na trhu ohybných zariadení si plánuje udržať aj v budúcnosti.

Samozrejme, ak sa mu to má podariť, musí neustále vymýšľať nové unikátne technológie. Pri Samsungu však o niečo také rozhodne nie je (a ani nebude) núdza. Podľa známeho informátora UniverseIce má juhokórejský výrobca aktuálne pracovať na zariadení, ktoré bude pokrývať nielen skladací, ale súčasne aj rolovací displej. Pôjde teda o akéhosi hybrida, informoval server SMARTMania.cz.

Displej na dve časti

Zariadenie, ktoré pripomína skôr tablet ako smartfón, má disponovať displejom rozdeleným na dve časti. Zatiaľ čo jedna časť sa bude skladať (podobne ako pri Galaxy Z Fold), druhá sa bude vysúvať, respektíve rolovať. V otvorenom a vysunutom stave má displej ponúkať uhlopriečku 12,4″ a pomer strán 16 : 10. Pôjde tak o skvelé zariadenie na sledovanie filmov a seriálov, možno aj nejaký ten gaming.

Ako sa informátor dostal k uvedeným snímkam a uhlopriečke, nateraz ostáva záhadou. Rovnako je otázne, či ide o reálny produkt, alebo len jeden z tých plánov, na ktorý sa časom zabudne a po rokoch sa vyhodí do koša. My, ako technologickí nadšenci, by sme rozhodne boli radšej za prvú možnosť. A čo vy? Vedeli by ste si predstaviť používať takéto zariadenie?