Úvod Novinky Aktuálne A máme po chlebe: Netflix prezradil, aký trest dá Slovákom, ktorí zdieľajú...

A máme po chlebe: Netflix prezradil, aký trest dá Slovákom, ktorí zdieľajú svoj účet s kamarátmi!

Firma bojuje s problémom zdieľania účtov. Prichádza tak o milióny, ktoré jej chýbajú.

11

Jedna z najpopulárnejších streamovacích služieb, Netflix, nie je zo svojich zákazníkov nadšená. Klesá im počet predplatiteľov a spolu s tým aj príjem. S tým musí firma niečo robiť a podľa všetkého si to odnesú hlavne tí ľudia, ktorí službu využívajú bez platenia.

Netflix už dlhšiu dobu hovorí o tom, že pripravuje riešenie na problém zdieľania účtov mimo svojej domácnosti. K finálnemu riešeniu by mal pristúpiť čoskoro, konkrétnejšie od januára 2023. Užívateľov, ktorí zdieľajú svoj účet s príbuznými a kamarátmi nežijúcimi v rovnakej domácnosti, čaká nepríjemné prekvapenie. Aby používali svoj účet aj naďalej, budú musieť platiť viac.


Prečítajte si tiež


Testovanie takéhoto drastického riešenia aktuálne prebieha v Latinskej Amerike, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa dostane na všetky trhy, na ktorých Netflix podniká, a to vrátane Slovenska.

netflix
Pozeranie Netflixu sa môže poriadne predražiť. Zdroj: Pixabay

Ak pristúpite na podmienky spoločnosti a skutočne zaplatíte viac, bude to mať aj svoje výhody. Stále vám ostane možnosť vytvárať profily, no osoby žijúce mimo vašu domácnosť dostanú vlastné prihlasovacie údaje a unikátne návrhy obsahu na základe toho, čo ste si na Netflixe pozreli.

Koľko to bude stáť?

V Latinskej Amerike, kde Netflix nový systém testuje, používatelia musia platiť 3,5 až 4 doláre (4,50 € s DPH) navyše. To Netflix poriadne predraží, no stále pôjde o nižšiu čiastku, než to, čo si Netflix pýta za samostatný účet.

Netflix pre vyhodnotenie zdieľania účtov využije geolokáciu zo zariadení, vďaka čomu okamžite zistí, kto býva na jednej adrese a kto naopak nie. Je dôležité podotknúť, že zmena sa bude týkať len televízorov a nie počítačov či telefónov. Je však dosť možné, že firma pracuje aj na riešení pre tieto zariadenia.