Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Watch S2: Absolútna novinka je tu! Xiaomi opäť šokuje cenou aj...

Xiaomi Watch S2: Absolútna novinka je tu! Xiaomi opäť šokuje cenou aj výdržou

Xiaomi Watch S2 sú nové inteligentné hodinky, ktoré kombinujú krásny dizajn, šikovné funkcie a fantastickú výdrž batérie.

3

Čínsky gigant Xiaomi v nedeľu večer predstavil niekoľko noviniek. Okrem smartfónov Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro firma ukázala aj niekoľko nositeľných zariadení vrátane slúchadiel Xiaomi Buds 4 a inteligentných hodiniek Xiaomi Watch S2. Hodinky majú šikovný displej, perfektné spracovanie a čo je dôležitejšie, sú plné užitočných technológií.

Xiaomi Watch S2: Dizajn


Prečítajte si tiež


Hodinky Xiaomi Watch S2 sa, minimálne čo sa dizajnu týka, inšpirovali svojimi predchodcami – modelom Watch S1, čo samozrejme vôbec nie je krok vedľa, keďže ide o pekný a funkčný dizajn.

Xiaomi Watch S2
Zdroj: Xiaomi

Kovové telo s dvoma podlhovastými tlačidlami na pravom boku pre ovládanie systému a meranie zdravotných funkcií je, koniec koncov, niečo, na čo si zvyklo veľa ľudí a bola by to škoda meniť.

Hodinky budú dostupné v dvoch verziách – 42 mm a 46 mm. Displej oboch verzií prekrýva vrstva zafírového sklíčka, ktoré ho chránia pred poškriabaním alebo iným znehodnotením. Xiaomi Watch S2 sú okrem toho odolné voči vode, a to až do hĺbky 5 metrov po dobu 90 minút. Okrúhly AMOLED Displej má uhlopriečku 1,32“, resp. 1,43“ a rozlíšenie 466 x 466 pixelov.

Xiaomi Watch S2
Zdroj: Xiaomi

Zdravie na prvom mieste

Hodinky sú od hlavy po päty nabité rôznymi senzormi starajúcimi sa o monitorovanie zdravotného stavu. Samozrejmosťou je meranie okysličenia krvi a rýchlosti srdcového tepu. Poteší aj možnosť stlačiť obe bočné tlačidlá a premerať tak zloženie tela, vrátane informácie o tuku a bielkovinách.

Pri inteligentných hodinkách sme si zvykli, že sa o nás starajú nielen počas dňa, ale aj v noci. Inak to nie je ani pri Xiaomi Watch S2, ktoré majú pokrokové monitorovanie spánku, stresu a dokonca aj telesnej teploty. Dámy poteší sledovanie menštruačného cyklu.

Xiaomi Watch S2
Zdroj: Xiaomi

12-dňová výdrž a platby hodinkami

Xiaomi Watch S2 ponúkajú 305 mAh (42 mm), resp. 500 mAh (46 mm) kapacitu akumulátora, ktorý ich podľa výrobcu dokáže v závislosti na veľkosti hodiniek pri živote udržať 7 až 12 dní. Keď si to spojíte s Bluetooth 5.2 konektivitou a zabudovaným NFC čipom pre platby, dostanete veľmi šikovné zariadenie. Navyše, hodinky majú aj dva mikrofóny, takže cez ne jednoducho môžete aj telefonovať.

Xiaomi Watch S2
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Watch S2: Cena a dostupnosť

Hodinky sú zatiaľ dostupné len na čínskom trhu, na Slovensku by sa mali dostať začiatkom budúceho roka. Obe verzie, 42 mm a 46 mm sa od seba pochopiteľne líšia aj cenou. Zatiaľ čo menší model Xiaomi Watch S2 stojí po prepočítaní 162 € s DPH, ten väčší stojí 178,74 € s DPH.

Dostupné sú aj verzie s koženým remienkom, ktoré Xiaomi nazýva Light Gold. Tieto verzie stoja 195 € s DPH, resp. 211 € s DPH. Finálna cena sa na Slovensku môže líšiť.