Úvod Zariadenia Geniálne spojenie: IKEA a Sonos predstavili nádhernú lampu so zabudovaným hudobným systémom

Geniálne spojenie: IKEA a Sonos predstavili nádhernú lampu so zabudovaným hudobným systémom

Priestor nielen zútulní, ale aj kvalitne ozvučí.

0

Obzeráte sa po efektívnom spôsobe, akým by ste mohli skrášliť či zútulniť svoju domácnosť? IKEA má pre vás jeden skvelý tip. Švédsky obchod s nábytkom totižto rozšíril svoju ponuku o novú stojacu lampu so vstavaným reproduktorom SYMFONISK, ktorá je exemplárnym príkladom spojenia dobrého s užitočným. Na jej vzniku sa podieľala spoločnosť Sonos.

Prvý produkt, ktorý vznikol v rámci spolupráce medzi IKEA a Sonos, bola stolová lampa s reproduktorom SYMFONISK. Stalo sa tak ešte v roku 2019. Teraz sa dvojica vracia ku svojim spoločným koreňom, avšak v trochu inom podaní. Vytvorila totižto stojacu lampu, ktorá nádherne ozdobí a ozvučí akýkoľvek priestor, či už ide o detskú izbu, spálňu alebo obývačku.

„Naučili sme sa veľa o tom, ako si chcú ľudia do domácnosti pridať svetlo a zvuk. Vieme, že veľa ľudí chce mať niekoľko svetelných zdrojov na rôznych úrovniach a v rôznych častiach miestnosti, aby si vytvorili tú správnu atmosféru, a zároveň vedeli oceniť lepší zážitok zo zvuku. K vytvoreniu stojacej lampy nás priviedol poznatok, že ľudia nemajú dostatok miesta na stole, kde by sa dala lampa umiestniť,“ uviedol Stjepan Begic, Range Design Leader v IKEA of Sweden.

Rad produktov SYMFONISK má na konte mnoho spokojných zákazníkov. Za jeho úspechom stojí predovšetkým unikátna integrácia vysoko kvalitného zvuku s funkčnými kusmi nábytku. Jednotlivé produkty si tak nájdu miesto takmer všade, nakoľko dokážu elegantne splynúť so zvyškom miestnosti.

IKEA
Zdroj: IKEA/Sonos

Jednoduchosť, kvalita a úžitok

Pri vývoji novej stojacej lampy sa IKEA a Sonos zamerali na jednoduchosť a kvalitu. Lampa so vstavaným reproduktorom sa dodáva spolu s tienidlom vyrobeným z bambusu. Zákazník však môže toto tienidlo v priebehu času ľubovoľne meniť za iné tienidlá, ktoré sú k dispozícii samostatne.

Nová stojaca lampa funguje nielen ako zdroj príjemného svetla, ale aj ako zdroj kvalitného zvuku. Pomocou lampy možno napríklad doplniť zvukové zostavy domáceho kina.

„Stojaca lampa s reproduktorom SYMFONISK je skvelým príkladom toho, ako naša spolupráca naďalej nabúrava tradičné prístupy k zvuku v domácnosti,“ hovorí Sara Lincoln, hlavná produktová manažérka spoločnosti Sonos. „Stojacu lampu s reproduktorom sme vytvorili tak, aby znela skvele sama o sebe, ale zároveň aby bola všestranná. Funguje bez problémov so všetkými našimi reproduktormi Sonos a je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú pridať zadné reproduktory k zostave domáceho kina, keď sú spárované s našimi soundbarmi, ako sú Ray a Beam.“

Cena lampy zatiaľ nie je známa. Očakáva sa však, že na väčšine trhov bude dostupná od januára 2023.

Zdroj: TS