Úvod Operátori Telekom T Phone a T Phone Pro sú tu: Telekom má vlastné telefóny,...

T Phone a T Phone Pro sú tu: Telekom má vlastné telefóny, čo všetko ponúkajú?

Druhý najväčší operátor na Slovensku, Telekom, dnes na tlačovej konferencii ukázal svoj nový produkt - T Phone a T Phone Pro!

0

Druhý najväčší operátor na Slovensku, Telekom, dnes na tlačovej konferencii ukázal svoj nový produkt. Nie je to paušál ani nová ponuka predplatenky. Naopak, ide o hardvérový produkt. Obe novinky, T PhoneT Phone Pro ponúkajú veľké displeje a 5G pripojenie. K dispozícii budú od 5. októbra na predajniach, na eshope a zakúpiť sa budú dať aj zavolaním na zákaznícku linku.

Telekom tvrdí, že ich cieľom bolo priniesť na trh telefón, ktorý by sa dal opísať ako „5G do každého vrecka“. Koniec koncov, tento slogan bude spoločnosť využívať aj pri jeho promovaní či už v televíznych reklamách, na internete alebo na reklamných pútačoch.

T Phone: Veľký displej, batéria a 5G

Základný model, T Phone, ponúka 6,5-palcový HD displej, 4 500 mAh batériu, procesor Dimensity 7000, 4 GB operačnej pamäte RAM64 GB úložisko. Ide teda skutočne o základný model, čo sa pochopiteľne prejavilo aj na cene (o tej ale až neskôr).

T Phone

Na zadnej strane sa nachádza trojica snímačov, pričom ten hlavný má 50 Mpx rozlíšenie. Presné špecifikácie zvyšných dvoch zatiaľ operátor nedodal, doplníme ich do článku hneď ako ich získame. Na boku zariadenia sa nachádza snímač odtlačkov prstov v tradičnej fialovej farbe, ktorou je Telekom známy.

Výbornou správou je, že Telekom na softvéri spolupracoval priamo s Google. Telefón tak poháňa čistý Android, ktorý podľa spoločnosti v kombinácii s objemnou batériou ponúka veľkú výdrž batérie. Či sa tvrdenia Telekomu premietnu aj do reality overíme v redakčnom teste.

T Phone
Zdroj: Techbyte / Lukáš Zachar

T Phone Pro: Väčší displej, objektív navyše a NFC

Po T Phone nám dnes Telekom ukázal aj model T Phone Pro, ktorý je o niečo drahší, no prináša aj niekoľko ďalších vylepšení. Tou prvou je väčší, 6,8-palcový displej, ktorý je však stále HD (720p). Je trochu škoda, že Telekom nesiahol po displeji s vyšším rozlíšením.

Každopádne, T Phone Pro má rovnaký procesor, no už 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD karty, o akú kapacitu, nie je známe.

Zadnú stranu zdobia štyri senzory, z ktorých hlavný opäť ponúka 50 Mpx rozlíšenie. Navyše pribudol macro snímač, má 5 000 mAh batériu a čo je v porovnaní so základným T Phone iné, aj bezdrôtové nabíjanie. Bezdrôtové technológie dopĺňa NFC pre bezhotovostné platby.

T Phone a T Phone Pro: Koľko budú stáť?

Oba telefóny budú dostupné už 5. októbra vo všetkých predajniach Telekomu, kde si ich môžete vyskúšať. Okrem toho sa samozrejme budú dať objednať cez eshop a dokonca aj telefonicky.

T Phone
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Telekom bude telefóny predávať aj za plnú cenu, napríklad pre zákazníkov s predplatenkami. V tomto prípade bude T Phone stáť 199 €, zatiaľ čo väčší T Phone Pro 249 €.