Úvod Výrobcovia Samsung Samsung ukazuje svoju technologickú silu: Predstavil špeciálnu RAM pre telefóny s rýchlosťou...

Samsung ukazuje svoju technologickú silu: Predstavil špeciálnu RAM pre telefóny s rýchlosťou 8,5 Gb/s!

Vyšplhať sa dokáže na 8,5 Gb/s.

0

Samsung drží svoj sľub. Juhokórejský gigant koncom minulého roka oznámil, že začína pracovať na novej generácii operačnej pamäte LPDDR, ktorá bude schopná operovať pri rekordnej rýchlosti. Teraz, o rok neskôr, predstavuje výsledok svojho úsilia.

Dá sa povedať, že Samsung svojím novým produktom maximalizoval potenciál operačnej pamäte typu LPDDR5X. Spoločne s Qualcommom, renomovaným výrobcom čipov, prináša na trh RAM s rýchlosťou až 8,5 Gb/s. Toto pamäťové riešenie bude súčasťou čipsetov Snapdragon, ktoré nájdeme v budúcich mobilných zariadeniach, počítačoch a dátových centrách, píše server Neowin.

„Spoločná validácia pamäte LPDDR5X DRAM s rýchlosťou 8,5 Gb/s nám umožnila urýchliť dostupnosť tohto vysokorýchlostného pamäťového rozhrania na trhu o viac ako rok, čo je obrovský úspech, ktorý sme dosiahli vďaka dlhodobej spolupráci so spoločnosťou Qualcomm Technologies,“ uviedol Daniel Lee, výkonný viceprezident divízie Memory Product Planning Team spoločnosti Samsung.

Tretinový nárast

Čo sa týka porovnania s predošlými verziami, nová RAM typu LPDDR5X je o 2,1 Gb/s (alebo 33 %) rýchlejšia ako pamäť typu LPDDR5. V porovnaní s pamäťou LPDDR4X pokrok predstavuje až 4,3 Gb/s (alebo 102 %).

Samsung - vývoj pamäte RAM
Zdroj: Samsung

Súčasne sa očakáva aj nárast kapacity na 64 GB, hoci toto vylepšenie ocenia skôr dátové centrá ako výrobcovia smartfónov a počítačov.