Úvod Novinky Samsung Galaxy S23: Všetko, čo zatiaľ vieme o dizajne. Pripravte sa na...

Samsung Galaxy S23: Všetko, čo zatiaľ vieme o dizajne. Pripravte sa na zmeny!

0
Samsung Galaxy S23

Zatiaľ čo my sa ešte stále zoznamujeme s novinkami predstavenými na konci leta, Samsung už usilovne pracuje na tých budúcoročných. Medzi nimi sa nachádza aj očakávaná séria Samsung Galaxy S23, ktorá by sa, podľa dostupných informácií, mala dizajnovo zmeniť.

Na rozdiel od tohtoročnej série už dva lacnejšie modely, Galaxy S23 a Galaxy S23+, nebudú dizajnovo odlíšené od najdrahšieho modelu, S23 Ultra. Tento rok mali dva nižšie modely fotomodul uložený v dizajnovom ostrovčeku, zatiaľ čo Ultra mala len jednotlivé výrezy. Najnovšie rendery takýto „bezmodulový“ dizajn potvrdzujú aj pre Galaxy S23 a S23+.

Vyplýva to z fotografií, ktoré zverejnil informátor Ice universe. Výrobcovia puzdier totiž majú presné informácie o dizajne často niekoľko mesiacov vopred, aby dokázali pripraviť potrebné príslušenstvo. Z nich sa dá usúdiť, že všetky tri smartfóny budú mať veľmi podobný dizajn, rozdielna bude len uhlopriečka a počet, resp. schopnosti fotoaparátu.

Samsung Galaxy S23 Pro?

Zaujímavé je tiež to, že prostredný model už nie je označený ako „Plus,“ ale ako „Pro“. Je teda možné, že Samsung pristúpi k premenovaniu niektorých z modelov. Základný model a model Plus (Pro) budú mať tri fotoaparáty, najvýkonnejší a najdrahší model S23 Ultra má mať výrezov až päť, pričom jeden z nich má byť rezervovaný pre laserové ostrenie. Veľkým ťahákom má byť 200 Mpx snímač.

Smartfóny radu Galaxy S23 by mali mať veľmi podobné rozmery a rovnaký displej ako séria Galaxy S22. Poháňať by ich mal vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, no vylúčený stále nie je ani Exynos. O smartfónoch zatiaľ nemáme komplexné informácie. Predpokladáme však, že na trh budú uvedené tradične začiatkom budúceho roka.