Úvod Zaujímavosti Netflix bez reklám končí: Nové predplatné zavádza 5 minút reklamy každú hodinu

Netflix bez reklám končí: Nové predplatné zavádza 5 minút reklamy každú hodinu

Ceny vyzerajú zaujímavo a reklám bude stále menej než v televízii.

6

To, o čom sa šuškalo, je naozaj pravda. Nedávno sme priniesli informáciu o tom, že Netflix s reklamami dorazí skôr, ako sme čakali. Vtedy sa hovorilo o začiatku novembra a tento dátum nebol ďaleko od pravdy. Streamovacia platforma na svojom webe prezradila, že nové predplatné spúšťa už 3. novembra.

Žiaľ, na Slovensku ani v Česku sa ho zatiaľ nedočkáme. Spúšťa sa len v týchto 12 krajinách: Austrália, Brazília, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko, Mexiko, Južná Kórea, Španielsko, Spojené Kráľovstvo a USA. Netflix ale priznáva, že plánuje spustenie aj v ďalších krajinách, keď sa poučí z týchto prvých skúseností.

netflix
Foto: Pixabay

Nové predplatné s názvom „Basic with Ads“ nenahradí žiadny doterajší plán predplatného, iba ho doplní. Toto sú jeho charakteristické znaky:

  • kvalita videa do 720p/HD;
  • v priemere 4 až 5 minút reklám za hodinu, jedna reklama má mať dĺžku 15 až 30 sekúnd;
  • žiadna možnosť sťahovania filmov a seriálov;
  • obmedzený počet filmov a seriálov kvôli licenčným obmedzeniam.

Koľko bude nový Netflix s reklamami stáť?

Počas oficiálneho predstavenia nového plánu predplatného Netflix ukázal aj cenu. V európskych krajinách sa bude pohybovať okolo piatich eur, čo vôbec nie je zlé. Ak by sa v takejto cene dostalo aj k nám, určite by získali množstvo nových predplatiteľov, o čo im vlastne aj ide.

netflix predplatné
Zdroj: YouTube/Netflix

Už nám len ostáva počkať, kedy sa takéhoto predplatného s reklamami dočkáme aj my. Veríme, že to bude v blízkej budúcnosti.