Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Nova 10 je tu: Špičkový dizajn, ultrarýchle nabíjanie a šokujúca cena!

Huawei Nova 10 je tu: Špičkový dizajn, ultrarýchle nabíjanie a šokujúca cena!

Huawei Nova 10 Pro je snom každého tvorcu digitálneho obsahu.

0

Spoločnosť Huawei na slovenský trh uviedla rad smartfónov Huawei Nova 10. Do portfólia pribudli dva štýlové modely s ultra výkonnými prednými fotoaparátmi, elegantným dizajnom a pokročilým rýchlym nabíjaním Huawei SuperCharge.

Séria Huawei nova oslavuje svoje prvé okrúhle výročie. V poradí už 10. generácia zdedila klasický elegantný dizajn nova, ktorý spája inovatívnosť a špičkové remeselné spracovanie. Zadnú stranu smartfónu zdobí elegantný klasický dizajn zadných objektívov Star Orbit Ring. Pokiaľ ide o predný fotoaparát, smartfóny prichádzajú s novými funkciami, ktoré užívateľom umožňujú zachytávať dokonalé fotografie jedným prstom.

Huawei Nova 10 Pro: Fotoaparáty

Vďaka Huawei Multi-Vision Photography má Nova 10 Pro kvalitné šošovky s dvojitým predným fotoaparátom. Jedna šošovka je vybavená vôbec prvou 60 Mpx ultraširokouhlou kamerou s automatickým zaostrovaním, ktorá podporuje 100-stupňový širokouhlý záber, a zároveň ponúka 4K kvalitu videa pre vynikajúce rozlíšenie a citlivosť na svetlo pri natáčaní. Okrem toho je druhý predný 8-megapixelový fotoaparát prvým fotoaparátom na trhu, ktorý podporuje 2-násobný optický zoom a až 5-násobný digitálny zoom, vďaka čomu poskytne dokonale detailné fotografie.

Huawei Nova 10 Pro
Zdroj: Huawei

Smartfón Huawei nova 10 Pro sa tiež môže pochváliť prvým predným fotoaparátom s funkciou Instant AF s Quad Phased Detection (QPD), vďaka ktorému bude každý jeden pixel profesionálne ostrý. V porovnaní s bežným objektívom s automatickým zaostrovaním sľubuje až 30-percentné zvýšenie rýchlosti zaostrenia, čím sa výrazne zlepší rozlíšenie širokouhlých záberov – až o 119 percent. Fotoaparát Portrait Close-up s použitím automatického zaostrovania na hlavný objekt teraz zachytí portréty zblízka s rozlíšením vyšším o 150 percent.

Kompozícia rámu XD Fusion tiež zlepšuje mobilnú fotografiu pre každý scenár: predné osvetlenie, protisvetlo a multiexpozičné snímky s vysokým dynamickým rozsahom (HDR) na dosiahnutie jemných efektov bokeh, čo užívateľom pomáha zachytiť jasné a vysokokvalitné detailné portréty jediným stlačením spúšte.

Vďaka 0,7x~5x Free Zoom zachytí Huawei nova 10 Pro zábery pre 54 mm portrétovú ohniskovú vzdialenosť, 27 mm širokouhlú ohniskovú vzdialenosť a 19 mm ultraširokouhlú ohniskovú vzdialenosť, čím prináša konzistentnú a vynikajúcu kvalitu obrazu z akejkoľvek vzdialenosti, aby dokonale zachytila každý moment.

Na druhej strane, zadný fotoaparát smartfónu nova 10 Pro je vybavený fotoaparátom 50MP Ultra Vision Photography. Zadný objektív využíva v porovnaní s bežným snímačom vlajkovú loď RYYB Color Filter Array od Huawei, čo zvyšuje príjem svetla až o 40 percent. Fotoaparát tiež podporuje funkciu Instant AF s QPD a technológiou nulového oneskorenia spúšte (ZSL), ktorá ponúka profesionálne fotografie aj v prostredí so slabým osvetlením. Zároveň podporuje funkciu AI Snapshot, takže vám už neunikne žiaden kľúčový okamih.

Huawei Nov 10 Pro: Dizajn

Séria nova 10 preberá genetiku dizajnu radu nova, a vylepšuje jeho pôvodný dizajn prstenca Star Orbit Ring, ktorý nesie názov Star Orbit Craft, ktorý dodáva textúre prstenca lesk a hodvábnejší nádych. Huawei nova 10 Pro má je 7,88 mm hrubý a váži iba 191 g, zatiaľ čo Huawei nova 10 je tenší a ľahší, s hrúbkou 6,88 mm a hmotnosťou iba 168 g. Oba modely predstavujú rovnováhu medzi nekompromisným výkonom a krásnym dizajnom.

Huawei Nova 10 Pro
Zdroj: Huawei

Smartfóny radu nova 10 teraz prichádzajú v ikonickej farbe Starry Silver, ktorú dopĺňa zlatý dizajn prstenca Star Orbit Ring a pre luxusný dojem. Rad Huawei nova 10 navyše prichádza v prémiovej a jemnej Starry Black. Tieto dva rôzne farebné štýly zodpovedajú módnemu výberu a osobnému štýlu používateľov.

Huawei Nova 10 Pro: Batéria, chladenie a displej

Výdrž batérie si pri práci s rôznymi vysokofrekvenčnými aplikáciami, na pozeranie videí, či hranie hier vyžaduje poriadny výkon a silnú nabíjačku. Aj preto spoločnosť Huawei pokračuje v inovácii technológie rýchleho nabíjania. Huawei nova 10 Pro podporuje 100W Huawei SuperCharge. Zároveň je smartfón po prvý krát vybavený novým režimom Turbo, s ktorým sa užívatelia nemusia obávať o spotrebu energie pre rýchlom nabíjaní. Nabitie telefónu na 60 percent trvá iba 10 minút, zatiaľ čo úplné nabitie telefónu stačí počkať iba krátkych 20 minút.

Ďalej je nova 10 Pro vybavený kvapalinovým chladením Ultra-Generation VC Liquid Cooling, ktoré prináša odvod tepla s lepšou rýchlosťou a rovnomernosťou. Funkcia využíva technológiu snímania teploty poháňanú AI, ktorá detekuje horúce miesta na povrchu telefónu a optimálne prerozdeľuje teplo, čím prináša plynulejší užívateľský zážitok.

Či už ide o hranie hier, sledovanie videí alebo prehliadanie fotografií, smartfóny Huawei nova 10 sa zameriavajú na živé zobrazenia na obrazovke a vylepšenie detailov, čo užívateľom umožňuje ponoriť sa do estetického vizuálneho zážitku. Séria nova 10 podporuje 1,07 miliardy farieb, vysokú obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz a 300 Hz vzorkovaciu frekvenciu, ktoré užívateľom ponúkajú plynulejší používateľský zážitok, či už ide o každodenné operácie, prehliadanie webu alebo zábavu.

Huawei nezabudol ani na milovníkov mobilných hier. Rad Huawei nova 10 obsahuje nový Touch Turbo 2.0. Užívatelia môžu jednoducho potriasť telefónom a spustiť akúkoľvek zodpovedajúcu klávesovú operáciu, čo zlepšuje zážitok najmä z hrania mobilných hier. Séria nova 10 je vybavená aj duálnymi stereofónnymi reproduktormi. Vďaka ultraširokému zvukovému poľu Huawei Histen si užívatelia môžu vychutnať aj pohlcujúci zvukový a obrazový zážitok, či už ide o počúvanie hudby, sledovanie filmov alebo hranie hier.

Pokiaľ ide o komunikáciu, Huawei nova 10 a nova 10 Pro podporujú Wi-Fi 6 a moduláciu 4K QAM, ktorá prináša vyššiu rýchlosť nahrávania a sťahovania s teoretickou špičkovou rýchlosťou až 3,2 Gbps, ktorá ponúka superrýchle, plynulé sťahovanie a rýchle zdieľanie.

Huawei Nova 10 Pro: Cena a dostupnosť

Cena a dostupnosť Smartfóny radu Huawei nova 10 – model nova 10 a nova 10 Pro sú k dispozícii vo farbách Starry Silver a Starry Black od 6. októbra. Huawei nova 10 je možné zakúpiť za 569 eur, výkonnejší nova 10 Pro je možné zakúpiť za 749 eur. K obom smartfónom dostanú zákazníci v období od 6.10. do 23.10. slúchadlá Huawei Freebuds Pro 2 ako darček.