Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 50 Pro je tu: Čo všetko ponúka, koľko stojí a...

Huawei Mate 50 Pro je tu: Čo všetko ponúka, koľko stojí a kedy sa bude dať kúpiť?

0

Spoločnosť Huawei dnes na slovenský trh oficiálne uviedla svoju najnovšiu vlajkovú loď – model Mate 50 Pro. Je vybavený sériou špičkových technológií, ktoré rozširujú možnosti smartfónovej fotografie a opäť posúvajú top triedu mobilných telefónov na novú úroveň.

Huawei Mate 50 Pro je vybavený fotoaparátom Ultra Aperture Camera, ktorý sa môže pochváliť vôbec prvou 10-úrovňovou nastaviteľnou fyzickou clonou a všestrannými fotografickými možnosťami. Nový vlajkový model tiež predstavuje veľký krok vpred v rámci odolnosti a estetiky smartfónu, a to vďaka symetrickému prstencovému dizajnu a pútavému vzoru Clous de Paris so stupňovitým reliéfnym vzorom a vysoko odolnému sklu displeja „Kunlun Glass“, ktoré zvyšuje odolnosť proti pádu až 10-násobne.

Všetky funkcie sú ďalej vylepšené nadstavbou operačného systému EMUI 13, ktorá debutuje práve v tomto modeli a ponúka širokú škálu bezproblémových inteligentných služieb. Funkcia SuperHub napríklad uľahčuje prenos údajov a súborov medzi aplikáciami a zariadeniami.

Huawei Mate 50: Fotoaparáty ako žiadne iné

Huawei Mate 50 Pro je vybavený špičkovým 50MP Ultra Aperture Camera s 10-úrovňovou nastaviteľnou fyzickou clonou, ktorá zahŕňa kľúčové pokroky v optickom systéme, mechanickej štruktúre, zobrazovacej technológii a spracovaní obrazu. Inteligentná clona sa nastavuje tak, aby zodpovedala veľkosti clony a scenáru snímania identifikovanému v automatickom režime. Prepnutie do profesionálneho režimu vám umožní manuálne upraviť hĺbku ostrosti a stupeň rozmazania.

Pokročilý hardvér a algoritmy sú navrhnuté s ohľadom na zlepšenie snímania statických fotografií. Fotoparát Ultra Aperture Camera je vybavená veľkou clonou f/1,4, spolupracuje s obrazovým enginom XD Fusion Pro a vysokým príjmom svetla na nastavenie jasu obrazu, detailov svetla a tieňov, ako aj studených a teplých porovnaní k dokonalosti.

Nočný režim zachytáva fotografie s výraznými jasnými a tmavými oblasťami, a to aj v slabo osvetlenom prostredí. Režim Portrét aplikuje prirodzené rozmazanie pozadia, aby objekt vynikol v rámci okolia. Teleobjektív s periskopom podporuje rozsah priblíženia až 200x, vďaka čomu máte scény zo zákulisia priamo pred vašimi očami.

Širokouhlá makro kamera zväčšuje detaily z malých svetov a zobrazuje vlákna a kvapky rosy na milimetrovej úrovni s vynikajúcou čistotou. Huawei Mate 50 Pro tiež podporuje natáčanie makro videa a makro obraz v obraze (PiP) na presné sprostredkovanie scén v pohybe.

Huawei Mate 50: Dizajn

Okrem charakteristického dizajnového jazyka axiálnej symetrie, Huawei Mate 50 Pro vôbec po prvý raz využíva elegantný dizajn Clous de Paris so stupňovitým vzorom. Ten predstavuje nový druh usporiadania detailov.

Huawei Mate 50 Pro prichádza s dvomi rôznymi typmi zadného krytu, sklom a vegánskou kožou. Sklenený kryt je dostupný v dvoch farbách, Silver a Black, ktoré dodávajú telefónu výrazný, elegantný povrch. Verzia vegánskej kože prichádza v oranžovej farbe, inšpirovaná žiarivými oranžovými slnečnými lúčmi.

Sklo displeja „Kunlun Glass“ pozostáva z miliónov kryštálov na úrovni nanometrov, ktoré sú výsledkom vstrekovania kompozitných iónov, vďaka čomu je odolnejšie voči pádom, ako je overené päťhviezdičkovou certifikáciou odolnosti skla voči pádu SGS.

Vďaka tomu je Mate 50 Pro prvým smartfónom, ktorý kedy získal túto certifikáci. Nová vlajková loď smartfónov Huawei tiež podporuje vodotesnosť IP68 až do 6 metrov pod vodou.

Huawei Mate 50: Výkon

Huawei Mate 50 Pro obsahuje špičkovú technológiu, ktorá výrazne zvyšuje jeho výkon. Funkcia SuperHold inteligentne rozvrhuje pamäť, aby zabezpečila bezproblémový multitasking. SuperRender znižuje spotrebu energie prostredníctvom predikcie na úrovni pixelov, čím udržuje stabilný výkon pri vysokých snímkových frekvenciách a zabraňuje prehrievaniu.

SuperStorage odstraňuje duplicitné súbory a komprimuje zriedka používané aplikácie. Tým sa zachová až 20 GB miesta (na telefóne s 256 GB úložiskom), čím zostane viac priestoru pre množstvo vášho obľúbeného obsahu.

Inovatívny režim úspory energie umožňuje zvýraznenie SuperEnergy Boosting, keď úroveň nabitia batérie klesne na 1 %, podporuje tri hodiny pohotovostného režimu alebo 12 minút hovoru.

EMUI 13

Huawei Mate 50 Pro je prvý smartfón Huawei, ktorý beží na systéme EMUI 13, vďaka čomu zefektívňuje každodenné interakcie s jednoduchým ovládaním jedným dotykom. SuperHub umožňuje používateľom dočasne ukladať obrázky, dokumenty a text a zdieľať ich bezplatným a jednoduchým prenosom medzi aplikáciami a zariadeniami.

Komplexné funkcie ochrany osobných údajov a zabezpečenia umožňujú maximálny komfort. Centrum ochrany osobných údajov zaznamenáva všetko správanie aplikácií pristupujúcich k citlivým informáciám v reálnom čase. Security Center poskytuje celkovú bezpečnostnú snímku telefónov série Huawei Mate 50 monitorovaním aktivity v rámci aplikácie App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device a ďalších. To umožňuje Centru zabezpečenia zistiť akékoľvek abnormálne aktivity a zdieľať vhodné odporúčania na ochranu zariadenia. Huawei Mate 50 Pro podporuje aj ochranu súkromia obrázkov, čo znamená, že keď zdieľate obrázok, telefón automaticky vymaže citlivé informácie, ako je poloha a čas.

Cena a dostupnosť

Huawei Mate 50 Pro je výsledkom desaťročia inovácií série Mate s prvotriednou technológiou, úžasným dizajnom, výkonnou komunikáciou a šikovnými inteligentnými funkciami. Vlajkovú loď Huawei Mate 50 Pro bude možné predobjednať od 6. októbra, do predaja prichádza 1. novembra u vybraných operátorov a maloobchodných predajcov.

Maloobchodná cena smartfónu Huawei Mate 50 Pro je 1 299 eur, pričom v období od 6. októbra do 13. novembra získa zákazník smart hodinky Huawei Watch GT3 46 mm ako darček.