Úvod Google Google Pixel 7 Pro Apple aj Samsung obišli naprázdno: V teste foťákov ich porazil OVEĽA lacnejší...

Apple aj Samsung obišli naprázdno: V teste foťákov ich porazil OVEĽA lacnejší telefón!

Pozitíva drasticky prevažujú nad negatívami.

0

Sú to dva týždne, čo Google predstvavil svoju najnovšiu sériu vlajkových smartfónov v podobe Pixel 7. Rovnako ako minulý rok, dočkali sme sa odhalenia dvoch zariadení, a to základnej verzie (Pixel 7) a vylepšenej verzie (Pixel 7 Pro). Tie okrem ceny odlišuje aj hardvérová výbava, vrátane fotoaparátov.

Pri smartfónoch značky Pixel sme si v priebehu rokov zvykli, že špičková fotografia je zárukou. Google dokázal vyčarovať nádherné výstupy aj za použitia objektívov s menším rozlíšením. Bol to až rad Pixel 6, pri ktorom konečne presedlal z 12 Mpx na 50 Mpx.

Nastavil tak novú latku, od ktorej sa odrážal aj pri zariadeniach Pixel 7. A nielen to, túto latku výrazne prekonal.

Svedčí o tom napríklad aj známy rebríček DxOMark, podľa ktorého je aktuálne najlepším foto smartfónom na trhu, všimol si servrer MobilMania.cz. Vo výslednom počte bodov prekonáva dokonca aj nový iPhone 14 Pro. A to už je čo povedať.

Google Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro | Zdroj: Google

Vynikajúca expozícia aj kalibrácia farieb

Smartfón vo výsledku obdržal neuveriteľných 148 bodov. Najviac sa mu darilo v oblasti expozície (113), kalibrácie farieb (119), automatickom zaostrovaní (114) a spracúvaní textúr (112). Veľmi dobré hodnotenie obdržal aj jeho teleobjektív (109) a ultraširokouhlý senzor (111). Trochu slabšie si viedol v oblasti redukcie šumu, za ktorú si vyslúžil 96 bodov.

Google Pixel 7 Pro tak prekonáva všetkých svojich konkurentov, s výnimkou smartfónu Honor Magic 4 Ultimate, ktorý taktiež získal 147 bodov, zatiaľ čo iPhone 14 Pro prekonal o jeden bod. Štvrtú priečku si momentálne drží Huawei P50 Pro.

Google Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro (nižšie) | Zdroj: Google

Fotenie na blízko môže byť problémové

Tím z DxOMark pri Pixel 7 Pro okrem uvedeného pochválil aj výkon fotoaparátov pri priblížení, vysokú kvalitu selfie fotografií a šikovnú stabilizáciu videa pri všetkých objektívoch. Naopak, vytkol mu slabšiu expozíciu hlavného fotoaparátu pri natáčaní videí v slabších svetelných podmienkach či problémy so zaostrovaním pri fotení selfie fotoaparátom na malú vzdialenosť.

Napriek všetkým mínusom je však Pixel 7 Pro kráľom fotografie. Aspoň nateraz. Karty môže zamiešať rad Xiaomi 13, ktorý má debutovať ešte pred koncom tohto roku.