Úvod Novinky MIMORIADNE: Extrémny pozor na nový trik podvodníkov. Takto ľahko vás pripravia o...

MIMORIADNE: Extrémny pozor na nový trik podvodníkov. Takto ľahko vás pripravia o tisíce!

Vždy si dvakrát rozmyslite, kým pošlete peniaze niekomu, koho ani nepoznáte.

0

Množstvo Slovákov uprednostňuje bývanie v prenájme pred vlastnou kúpou nehnuteľnosti. Nech už sú dôvody na to akékoľvek, nenaleťte na nový trik. Podvodníci si vymysleli nový typ podvodu, ktorý skúšajú. Informuje o ňom aj Polícia SR na svojej facebookovej stránke Hoaxy a podvody.

Podvodníci sa tento raz zameriavajú na ľudí, ktorí hľadajú nové bývanie. Prenajímateľ môže ponúkať svoj byt v rôznych skupinách na Facebooku. Problém nastáva vtedy, keď od vás začne požadovať depozit. Ten je síce bežnou súčasťou v prípade, ak hľadáte podnájom, no nie v takejto podobe. Podvodník ho od vás požaduje ešte skôr, ako vôbec uvidíte nájomnú zmluvu.

Najčastejšie sa vyhovára na veľký záujem o daný byt, ktorý podľa podvodníkových slov získa ten, kto ako prvý pošle depozit na jeho účet. Platbu urguje a chce, aby ste zaplatili čo najskôr. Niečo ako nájomná zmluva mu nehovorí nič.

podvodníci
Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody – Polícia SR

Polícia upozorňuje ľudí na to, aby takémuto podvodu neuverili a nenaleteli naň. Nikdy nedávajte a neposielajte peniaze bez toho, aby ste mali nejakú zmluvu. Nech je ponuka akokoľvek lákavá a lukratívna. Často ide dokonca o falošné fotografie stiahnuté z internetu. Najskôr by ste sa mali dohodnúť na obhliadke bytu a až tak riešiť ďalšie náležitosti.

Polícia si v takýchto prípadoch plní svoju prácu naozaj poctivo. Pravidelne varuje Slovákov pred novými typmi podvodov. Nedávno sa zamerali na slovenské čísla, ktoré ľuďom vyvolávajú, no v skutočnosti ide o ďalšie klamstvo.