Úvod Operátori Kto je najlepší poskytovateľ internetu na Slovensku? Víťaz prekvapil aj expertov!

Kto je najlepší poskytovateľ internetu na Slovensku? Víťaz prekvapil aj expertov!

Na prvom mieste by ste čakali určite niekoho iného.

0

Spoločnosť nPerf v poslednej dobe robila prieskum, aby zistila, kto je najlepší poskytovateľ internetu na Slovensku. O výsledkoch analýzy ako prvý informoval web Fontech. Prekvapivým je víťaz, ktorého by na poprednej priečke čakal len málokto.

Víťazom sa totiž stal poskytovateľ internetu Antik. S výrazným náskokom porazil aj spoločnosti Orange, UPC, Telekom, Slovanet či 4ku. Na poslednej priečke sa umiestnil Slovanet. Meranie prebiehalo v druhom polroku 2021 a prvom polroku 2022 (od 1. júla 2021 do 30. júna 2022). Dokopy sa uskutočnilo 517 363 rýchlostných testov.

najlepší poskytovateľ internetu
Zdroj: media.nperf.com

Aká je rýchlosť sťahovania a uploadovania?

Antik bodoval aj v rebríčku downolad a upload rýchlostí. Pri sťahovaní bol len o niečo rýchlejší (146,26 Mb/s) v porovnaní s UPC (140,77 Mb/s), no pri nahrávaní nemal konkurenciu. Jeho rýchlosť uploadu dosahovala 134,75 Mb/s, pričom na druhom mieste skončil Telekom s rýchlosťou 32,37 Mb/s. Aj v týchto testoch dopadol najhoršie Slovanet.

Antik rýchlosť
Zdroj: media.nperf.com
Antik rýchlosť
Zdroj: media.nperf.com

Ak vás zaujíma viac detailov a podrobných testov, určite si pozrite kompletné výsledky analýzy. Antik sa neustále snaží o rozširovanie svojho ultrarýchleho pripojenia. V našom nedávnom článku sme hovorili o nových lokalitách, ktoré pribudli na tento zoznam.

Čo hovoríte na výsledok tohto testu? Máte skúsenosť s Antikom alebo máte internet od iného poskytovateľa? Ako obstál v tomto prieskume?