Úvod Výrobcovia Samsung AKTUÁLNE: Dodávky smartfónov do Ruska chce obnoviť prvý veľký výrobca

AKTUÁLNE: Dodávky smartfónov do Ruska chce obnoviť prvý veľký výrobca

Ovplyvní to nejakým spôsobom váš názor na danú spoločnosť?

16

Po vypuknutí vojenského konfliktu na Ukrajine prerušila dodávky tovarov a služieb do Ruska väčšina známych firiem. Rusko tak ostalo odrezané od toho, čo sa predáva a využíva v zvyšnej časti sveta. Podľa uniknutých informácií sa to má čoskoro zmeniť.

Spravodajský web Reuters vo svojom poslednom článku uvádza, že spoločnosť Samsung Electronics chce obnoviť dodávky svojich mobilných telefónov a iných zariadení do Ruska. Odvoláva sa pritom na ruské noviny Izvestia, ktoré citovali zdroj blízky spoločnosti, podľa ktorého by sa predaj mohol začať už v októbri.

Zdroj uviedol, že Samsung obnoví dodávky zariadení maloobchodníkom a opätovne spustí svoj oficiálny internetový obchod. Spoločnosť toto tvrdenie nepotvrdila, ale ani nepoprela. Zatiaľ vraj nie je o ničom rozhodnuté.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Foto: Lukáš Zachar / TECHBYTE.sk

Spoločnosť Samsung začiatkom marca zmrazila dodávky s odvolaním sa na aktuálny geopolitický vývoj. Firma bola od štvrtého štvrťroka 2021 vedúcim dodávateľom telefónov do Ruska, pričom jej podiel na trhu predstavoval 30 %. Nie je preto žiadnym prekvapením, že by sa na ruský trh chcela vrátiť. V tom čase venovala Ukrajine 6 miliónov dolárov na pomoc.

Zo začiatku sa dokonca hovorilo o tom, že na znak solidarity odstránia písmeno „Z“ zo svojich skladacích telefónov. Skladačky boli predstavené len pred pár týždňami, no toto písmeno si vo svojich názvoch predsa len ponechali. Je teda otázne, čo bude nasledovať teraz.