Úvod Zariadenia Test Eleglide Coozy: Špičková kolobežka s masívnym výkonom a zabudovanými smerovkami!

Test Eleglide Coozy: Špičková kolobežka s masívnym výkonom a zabudovanými smerovkami!

Eleglide Coozy je najnovší model kolobežky z produkcie obľúbeného výrobcu. Má kvalitnú konštrukciu, dosť výkonu a perfektnú cenu!

0
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Najnovší model úspešnej a veľmi populárnej spoločnosti Eleglide je tu. Eleglide Coozy oproti konkurencii v podobe Mi Electric Scooter Pro 3 ponúka niekoľko kľúčových výhod, ktoré využijú všetci budúci majitelia. V redakcii ju máme už niečo vyše dvoch týždňov, čo nám dalo dosť času na to, aby sme zistili v čom je dobrá, v čom by sa mala do budúcna zlepšiť a pre koho sa hodí najviac.

Eleglide Coozy: Kde ju kúpiť a koľko stojí

🛒 Cena: 539,99 € (pre prvých 100 zákazníkov) | 🎫 Kupón: NNNELECOZALL | 🚚 Poštovné: Zadarmo

Eleglide Coozy si môžete kúpiť v overenom obchode Geekbuying, ktorý vám ju zašle z nemeckého skladu bez akýchkoľvek poplatkov navyše. Kolobežku vám doručí kuriér relatívne rýchlo – u nás to trvalo približne 3 pracovné dni. Aktuálne si prvých 100 zákazníkov môže kolobežku kúpiť za zníženú cenu 539,99 €, ktorá sa následne zvýši na pôvodných 605 €. Pri nakupovaní použite kupón NNNELECOZALL.

Kolobežka sa dá zložiť naozaj rýchlo. Zabiere to len pár sekúnd. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Eleglide Coozy: Špecifikácia

Trh s elektrickými kolobežkami je plný rôznych možností. Na výber máte lacné modely, ktoré na jedno nabitie ledva prejdú 10 kilometrov a zároveň máte na výber aj bizarne výkonné kúsky s maximálnou rýchlosťou presahujúcou 80 km/h. Eleglide Coozy je dopravný prostriedok, ktorý sa snaží robiť všetko správne.

Má 350 W elektromotor, obmedzovač výkonu a rýchlosti, aby ste neporušili žiadne predpisy, širokú platformu pre zvýšenú bezpečnosť a dokonca aj odpruženú prednú vidlicu. Veľkým plusom sú aj napevno nainštalované smerovky po oboch stranách riadidiel, ktoré ovládate priamo z riadidiel.

ŠpecifikáciaHodnota
Hmotnosť18,7 kg
Rozmery (rozložená)1130 x 536 x 1210 mm
Rozmery (zložená)1130 x 516 x 607 mm
Nosnosť120 kg
Výkon motora350 W
Maximálna rýchlosť25 km (odomknuteľné v aplikácii)
OdolnosťIPX5
BrzdyE-ABS + kotúčové
Dĺžka nabíjania7 hodín
Maximálny dojazd55 km
Pneumatiky10 x 2,5“
AplikáciaGreenDrive
Cena539,99 € (Geekbuying)
Zdroj: Eleglide

Kolobežku vám kuriér doručí bezpečne zabalenú a takmer celú poskladanú. Vo vnútri krabice sa nachádza hrubá a dobre tlmiaca pena, ktorá zabráni tomu, aby došlo počas prepravy k poškodeniu. Následne toho veľa nemusíte spraviť. Súčasťou balenia je niekoľko skrutiek, ktorými pripevníte riadidlá ku zvyšku konštrukcie.

Eleglide Coozy
10″ pneumatiky vám na ceste dávajú istotu. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Eleglide Coozy: Konštrukcia

Hneď na prvý pohľad ma prekvapilo, ako kvalitne Eleglide Coozy pôsobí. Je to mohutnejšia kolobežka, o čom svedčí aj 19 cm široká platforma, na ktorej stojíte. Zvyšok šasi sa však tiež nemá za čo hanbiť. Konštrukcia je extrémne pevná a dobre poskladaná, vďaka čomu jej počas jazdy môžete veriť.

Príjemne ma tiež prekvapila hmotnosť zariadenia. Pri 18,7 kilogramoch a dojazde vyše 50 km ide o jednu z najľahších kolobežiek, čo sa vám bude páčiť hlavne počas manévrovania uličkami mesta, v ktorom sa pohybujete.

Eleglide Coozy
Vo výbave nájdete systém E-ABS a kotúčové brzdy. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Kolobežka po novom prichádza aj s novým systémom skladania, ktorý je ešte jednoduchší na používanie a čo je dôležité, je ešte bezpečnejší. Stačí povoliť poistku a mechanizmus sa odomkne. Kolobežku tak reálne poskladáte za menej ako 2 či 3 sekundy.

Riadidlá vyzerajú aj fungujú celkom „štandardne“. Na pravej strane sa nachádza plyn, zatiaľ čo na ľavej strane nájdete brzdu a zvonček. V strede sa nachádza veľký a jasný displej zobrazujúci všetky potrebné informácie vrátane aktuálnej rýchlosti, dojazdu a mnoho ďalšieho. Displej ma naozaj prekvapil, keďže bol dosť svetlý aj počas poludnia.

Eleglide Coozy
Súčasťou riadiel sú aj vstavané smerovky. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Eleglide Coozy: Výkon a správanie sa na ceste

Spoločnosť Eleglide tvrdí, že model Coozy v sebe nesie 350 W motor s maximálnym výkonom 540 W. Tými 540 W si až tak istý nie som, no jedno je isté. Táto kolobežka poriadne zaberá aj vtedy, keď sa na ňu postaví 90+ kg človek (ako napr. ja). Výrobca zabezpečil, aby kolobežka dosahovala maximálne 25 km/h, čím neporušuje nariadenia EÚ. Ak chcete jazdiť rýchlejšie, aj to sa dá zariadiť. Stačí, ak si stiahnete aplikáciu Green Line a v nastaveniach nastavíte novú maximálnu rýchlosť. Absolútnym stropom je 50 km/h, čo sa mi však dosiahnuť nepodarilo. Pri mojej váhe sa rýchlosť zastavila na približne 30 – 35 km/h.

Eleglide Coozy
V aplikácii GreenDrive môžete odomknúť vyššiu maximálnu rýchlosť. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Displej zobrazuje presne to, čo by ste chceli. Okrem spomínanej rýchlosti a dojazdu sa na displeji objavuje aj informácia o tom či máte zapnuté predné svetlo a či je kolobežka pripojená k telefónu. Svetlá môžete zapnúť hlavným tlačidlom, ktorým taktiež meníte jazdné režimy, resp. kolobežku úplne vypnete/zapnete.

Jazdenie s Eleglide Coozy spomedzi všetkých elektrických kolobežiek tejto veľkosti jednoznačne patrí medzi to najlepšie. Pomáhajú tomu 10-palcové pneumatiky, ktoré síce mohli byť o niečo väčšie, na kvalite jazdy to nič neuberá. Kolobežka na ceste sedí dobre, je stabilná a cez riadidlá cítite presne to, čo by ste mali.

Počas jazdy si môžete vybrať z troch režimov. Ten najpomalší kolobežku limituje na 10 km/h, stredne výkonný na 15 km/h a najvýkonnejší na 25+ km/h (v závislosti od toho či si v aplikácii odomknete vyššiu rýchlosť alebo nie).

Eleglide Coozy
Aplikácia GreenDrive zobrazí všetky dôležité štatistiky. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Eleglide Coozy: Batéria a dojazd

V konštrukcii je uložená 450 Wh batéria, ktorá má človeku vážiacemu 75 kg umožniť cestovať 50 až 55 km na jedno nabitie (po rovnej ceste bez protivetra). Inžinieri Eleglide to zmerali relatívne presne, pretože pri mojich 94 kilogramoch dokázala kolobežka prejsť približne 40 kilometrov. To je na takéto zariadenia úctyhodné a do mesta ako ušité.

V praxi to teda znamená, že nabíjať ju nemusíte tak často, ako iné modely. Keď už však k tomu príde, priložená nabíjačka dokáže batériu nabiť z 0 % na 100 % za niečo vyše 6 hodín. To nie je nič neobvyklé, pri takto veľkej batérii som nečakal nič iné. V špecifikáciách je uvedené, že batéria má byť schopná zvládnuť 500 nabíjacích cyklov. Životnosť kolobežky pri mojej váhe teda vychádza približne na 20 000 kilometrov, resp. pri nabíjaní 2x do týždňa na 5 rokov.

Samozrejmosťou je tiež ochrana akumulátora pred skratom, prepätím a podobne.

Eleglide Coozy
19 cm široká platforma je vhodná aj pre dospelých ľudí. Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Eleglide Coozy: Verdikt

Eleglide Coozy je fantastická kolobežka s perfektným spracovaním, funkciami a výdržou. Je dosť veľká pre dospelého človeka, no zároveň spratná na každodenné používanie či príležitostné prevážanie v aute. Vďaka vzduchom plneným kolesám poskytuje dobrú stabilitu a odozvu na ceste, čo vám dá dosť istoty na to, aby ste sa do nej „opreli“ a bezpečne prišli tam, kam máte namierené.

Po dvoch týždňoch viem, že táto kolobežka nie je určená pre tých, ktorí chcú jazdiť extrémne rýchlo alebo pre tých, ktorí sa kolobežkami snažia nahradiť auto či autobus. Je určená pre začiatočníkov, ktorí sa jednoducho chcú rýchlo preštrikovať mestskými ulicami po práci alebo po škole. Vzhľadom na jej cenu, ktorá sa dočasne pohybuje na úrovni 539,99 € je ideálnou voľbou pre drvivú väčšinu záujemcov.