Úvod Zaujímavosti Strašidelný prípad: Slovák prišiel o gigantickú čiastku, naletel na TENTO podvod!

Strašidelný prípad: Slovák prišiel o gigantickú čiastku, naletel na TENTO podvod!

Podvodníci cielia aj na kryptomeny.

11

Polícia Slovenskej republiky musí riešiť kuriózny podvod, ktorý sa odohral na východe Slovenska. Informoval o tom server TECHBYTE. 57-ročný muž z Humenného sa stal obeťou neznámych páchateľov, kvôli ktorým prišiel o nemalú čiastku v kryptomenách.

TASR informovala o tom, že 57-ročný východniar chcel obchodovať so svojimi kryptomenami, no stal sa obeťou podvodníkov. Tí sa s ním spojili pod falošnou identitou a tvrdili mu, že zastupujú spoločnosť, ktorá obchoduje práve s kryptomenami. Opakovane s ním komunikovali v období od januára do apríla tohto roku.

Oklamaný muž si myslel, že výhodne predá svoje kryptomeny a iné komodity. Podvodníkom poslal na zahraničný účet dokopy až 26 713 eur. Platba neodišla naraz, ale vo viacerých splátkach.

Polícia v Humennom už začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Zároveň apelujú na občanov Slovenskej republiky, aby si dávali pozor na to, s kým a ako obchodujú. Je dôležité používať overené aplikácie a neposielať peniaze ľuďom, ktorých nepoznáte a o ktorých nemáte žiadne bližšie informácie. Predídete tak nepríjemným problémom, do akých sa dostal aj 57-ročný Humenčan.

Nezabudnite si chrániť aj svoje krypto peňaženky. Hackeri sa k nim môžu jednoducho dostať cez aplikácie a obrať vás o majetok. Ide o premyslený podvod, ktorý sa šíri už aj sociálnymi sieťami.