Úvod Zariadenia Smartwatch POCO Watch: Nové smart hodinky od POCO sú tu! Zaujmú cenou aj...

POCO Watch: Nové smart hodinky od POCO sú tu! Zaujmú cenou aj funkciami

V predaji sa objavia v najbližších mesiacoch.

0
Do rozvíjajúceho sa trhu s inteligentnými hodinkami prispel ďalší hráč, čínska značka POCO, ktorá nesie DNA známeho výrobcu Xiaomi. Vôbec prvé smart hodinky tejto značky prichádzajú s jednoduchým pomenovaním POCO Watch. Podľa výrobcu sú hodinky POCO Watch ideálnou voľnou pre nadšencov športu, ako aj ľudí, ktorí chcú podtrhnúť svoj životný štýl. Dostupné budú v niekoľkých výrazných farbách. Hodinky si osvojili štvorcový dizajn. V tele s tenkými rámčekmi je osadený dotykový AMOLED displej s uhlopriečkou 1,6-palca (mierne zakrivené okraje). Rozlíšenie výrobca vo svojej správe nespomína, no malo by ísť o 360 x 320 obrazových bodov. Používatelia majú k dispozícii viac ako 100 prispôsobiteľných ciferníkov.
poco watch 2
Zdroj: POCO
V rovnakom počte sú dostupné aj tréningové režimy. Odsledujú beh, cyklistiku, turistiku, lyžovanie, skákanie cez švihadlo a celý rad ďalších športov. O presné určovanie polohy pri športovaní v exteriéri sa stará integrovaný GPS modul. POCO hovorí o monitorovaní vitálnych funkcií a fyzickej kondície. Za touto vetou pravdepodobne nájdeme srdcový tep, stres, kalórie, prejdenú vzdialenosť, tempo a ďalšie obvyklé údaje. V spojení s funkciou monitorovania spánku hodinky POCO Watch vyhodnotia aj hladinu kyslíka v krvi počas spánku. Podľa spoločnosti vydržia hodinky na jedno nabitie fungovať až 14 dní. Energiu doplní magnetická nabíjačka. Je zjavné, že POCO Watch poháňa vlastný operačný systém výrobcu.
poco watch
Zdroj: POCO
Po ruke by tiež mala byť vodotesnosť a možnosť zrkadlenia upozornení zo smartfónu. Ovládanie hodiniek nezabezpečí iba dotykový displej, ale i postranné podlhovasté tlačidlo. Oficiálna správa výrobcu nie je zrovna podrobná. No v praxi by malo ísť o cenovo dostupnejšie inteligentné hodinky so základnou športovo-zdravotnou výbavou a vzhľadom lacných hodiniek Xiaomi Redmi Watch 2 Lite. Žiaľ, na európsku cenu modelu POCO Watch si musíme ešte počkať. Spoločnosť iba oznámila, že sa na trh dostanú v „najbližších mesiacoch.“