Úvod Zariadenia POCO F4 GT je tu: Obrovský výkon za cenu, ktorá vás veľmi...

POCO F4 GT je tu: Obrovský výkon za cenu, ktorá vás veľmi milo prekvapí!

Prví zákazníci sa k nemu dostanú za 599 eur.

0
Dcérska značka Xiaomi spustí v nadchádzajúcom mesiaci na slovenskom trhu predaj smartfónu Poco F4 GT. Pýši sa výkonným hardvérom a vymoženosťami, ktoré potešia hráčov mobilných hier. POCO F4 GT je po technickej stránke prezlečenou verziou smartfónu Redmi K50 Gaming Edition, ktorý si odbil premiéru vo februári na čínskom trhu. Vtedajšia novinka zaujala atraktívnou cenou. Model určený pre Európu, respektíve medzinárodné publikum, je o niečo drahší.
poco f4 GT
Zdroj: POCO
POCO F4 GT sa spolieha na vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 1 z dielne Qualcommu, operačnú pamäť LPDDR5 (rýchlosť 6400 Mb/s) a interné úložisko UFS 3.1. Zníženiu výkonu kvôli vysokej teplote pri náročných úlohách, najmä hrách, predchádza technológia LiquidCool 3.0. Podľa výrobcu ide o jeden z najpokročilejších systémov chladenia, v útrobách zariadenia zaberá plochu 4860 mm². Nejde o jedinú zaujímavosť, ktorá osloví hráčov mobilných hier. Smartfón je vybavený magnetickými vyskakovacími tlačidlami, ktoré zvládnu 1,5 milióna stlačení a boli testované vo viac ako stovke populárnych hier.
POCO F4 GT
Zdroj: POCO
Zážitok z hrania hier podporuje i nový lineárny motor CyberEngine, ktorý do dlaní hráča dokáže prenášať hneď niekoľko typov vibrácií. Výrobca nepodcenil ani zobrazovacie schopnosti či nabíjanie.
POCO F4 GT
Zdroj: POCO
V prvom prípade je reč o 6,67-palcovej plochej AMOLED obrazovke (LTPO) s rozlíšením 2400 x 1080 pixelov, 120 Hz dynamickou obnovovacou frekvenciou, 480 Hz odozvou na dotyk a jasom 800 nitov. Displej si poradí s technológiami Dolby Vision a HDR 10+. Výrobca sa pochválil, že od organizácie DisplayMate obdržal hodnotenie A+. POCO F4 GT obsahuje 4700 mAh batériu, ktorej nabitie do plnej kapacity potrvá iba 17 minút. Vďačí za to nabíjaniu HyperCharge s výkonom 120 W. Systém nabíjania je dostatočne výkonný na to, aby do zariadenia promptne pumpoval energiu aj počas hrania náročných hier.
nabijanie
Zdroj: POCO
Nabíjanie smartfónu je adaptívne, čo pomáha predlžovať životnosť akumulátora. Táto funkcia zabraňuje prebíjaniu batérie v dôležitom rozsahu 80 až 100 % nabitia. Ocenia to hlavne tí jedinci, ktorí nabíjajú smartfón počas noci. Záznamovú techniku na zadnej strane zariadenia reprezentuje 64 Mpx snímač obrazu s veľkosťou 1/1.73″, svetelnosťou f/1.9 a PDAF zaostrovaním. Dopĺňa ho ultraširoký 8 Mpx senzor (120°, f/2.2) a 2 Mpx makro kamera s clonou f/2.4. Hlavná jednotka podporuje nahrávanie videa vo formáte 4K HDR 10+. Na prednej strane, v displeji, sa usídlila 20 Mpx selfie kamera so svetelnosťou f/2.4 a HDR režimom.
smartfon
Zdroj: POCO
Zo zostávajúcich parametrov spomenieme štvoricu stereo reproduktorov s podpisom audio značky JBL a podporou technológie Dolby Atmos. Nechýba NFC, Dual SIM (Dual 5G), infračervený port, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E alebo Android 12 prekrytý rozhraním MIUI 13.

POCO F4 GT

Teraz to najdôležitejšie, POCO F4 GT sa začne na Slovensku predávať v máji za 699 eur, a to s 12 GB operačnou pamäťou a 256 GB úložiskom. Neskôr k nám príde i skromnejší model s 8 GB RAM a 128 GB ROM. Jeho cenu zatiaľ nepoznáme. Výrobca ale uvádza, že od 2. mája do 15. mája sa bude dať smartfón zadovážiť za 599 eur v rámci takzvanej „Early bird“ ponuky. Kto teda nebude s kúpou otáľať, získa smartfón za výhodnejšiu cenu. Na Slovensku bude dostupné čierne farebné prevedenie označené ako Stealth Black. Aby sme nezabudli, je tu aj pár (čiže dve) bonusových služieb. Používatelia môžu využívať prémiový servis, ktorý ponúka jednorazovú bezplatnú opravu displeja počas prvých 6 mesiacov po zakúpení. Okrem toho bude v zariadení POCO F4 GT predinštalovaná predplatená aplikácia YouTube Premium. Zákazníci si ju môžu užívať zadarmo dva mesiace.