Úvod Zariadenia Nechceš míňať na drahú naftu a benzín? Toto môže byť TOP riešenie!

Nechceš míňať na drahú naftu a benzín? Toto môže byť TOP riešenie!

Ako ušetriť na nafte a ešte sa aj zabaviť? Táto novinka vás určite poteší!

13
Ak sa so zvyšujúcimi cenami pohonným hmôt tiež snažíte na doprave do práce či školy ušetriť, máme pre vás jeden fantastický tip. Východiskom totiž môže byť skladací bicykel s elektrickým pohonom, ktorý hviezdi hlavne v mestských uliciach.

Fafrees 20F054: Ideálny do mesta

🛒 Cena: 737,99 € | 🎫 Kupón: CCF054 | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo Fafrees je výrobca elektrických bicyklov s dlhoročnou skúsenosťou. Pri pohľade na dizajn bicykla je hneď jasné, že cieľom firmy bolo vyrobiť bicykel, ktorý naokolo nekričí, že v sebe skrýva tajomstvo – elektrický motor. Vďaka tomu po meste môžete jazdiť takpovediac inkognito a zbytočne nepútať pozornosť na to, že sedíte na elektrobicykli. Vďaka šikovnému riešeniu inžinierov firmy ho dokonca môžete „zlomiť“ na polovicu, a tak lepšie preniesť či uskladniť. Jeho rozmery sa totiž zmenšia na veľmi príjemných 87 x 73 x 36 centimetrov.
Bicykel dosahuje maximálnu povolenú rýchlosť pre elektrobicykle na Slovensku (a v EÚ), a teda 25 km/h. Aj keď Fafrees 20F054 miestami vyzerá ako moped bez motora, stále je to bicykel, a tak sú súčasťou konštrukcie pedále a 7 prevodov pre prípady, kedy by ste radi zapojili svoje nohy.

Plne legálny na Slovensku

Motor v bicykli opäť ponúka maximum, čo legislatívne podporuje Slovensko a EÚ, a to 250 W. Na prekonávanie rýchlostných rekordov to stačiť nebude, no na príjemný presun z bodu A do bodu B je to viac než vyhovujúce. Zvoliť si okrem toho môžete z troch režimov jazdy. Pri plne elektrickom režime môžete počítať s dojazdom do 55 kilometrov. Okrem toho si môžete vybrať aj akýsi zmiešaný pohon, kde bicyklu sem-tam pomáhate aj vy alebo čistý pohon na ľudskú silu. V takom prípade však buďte pripravení, že v nohách okrem svojej váhy budete mať 22 kilogramov vážiacu konštrukciu.
Elektrický bicykel má ďalej vo výbave predné aj zadné LED svetlá, ktoré môžete jednoducho ovládať pomocou ovládacieho panela pri displeji. Malá obrazovka slúži ako akési kontrolné centrum, v ktorom nájdete informáciu o aktuálnej rýchlosti, stave batérie a podobne. Zaujímavou funkciou je aj tempomat, ktorý sa spustí vtedy, ak pôjdete rovnakou rýchlosťou 8 sekúnd. Pri dnešných cenách, ktoré nedávno prekročili hranicu 1,80 € za 1 liter nafty toho za 737 € veľa nekúpite. 409 litrov nafty sa môže zdať ako dosť, no po meste to prejazdíte rýchlejšie ako po diaľnici, a tak na konci leta nebudete mať ani naftu, ani bicykel. Nevravíme, že elektrický bicykel je jedinou a najlepšou voľbou, no malou odpoveďou na stúpajúce ceny jednoznačne je. Fafrees 20F054 si môžete kúpiť v obchode CAFAGO, ktorý bicykel, resp. e-moped predáva za perfektnú cenu 737,99 €. Ak si poviete, že nafta aj benzín sú príliš drahé, na elektrický pohon môžete jazdiť o 3-5 pracovných dní. Stačí, ak do 31. mája použijete kupón CCF054.