Úvod Zariadenia MONŠTRUM Z ČÍNY: Chuwi RZBOX 2022 má výkon, ktorým ťa absolútne ohromí!

MONŠTRUM Z ČÍNY: Chuwi RZBOX 2022 má výkon, ktorým ťa absolútne ohromí!

Špičkový procesor, efektívne chladenie, schopná grafika a kopa pamäte. To všetko je súčasťou konštrukcie, ktorej najväčší rozmer dosahuje necelých 19 cm.

0

Trh s hernými zariadeniami dnes ponúka kopu možností. Väčšinou sa zákaníci pred výberom herného zariadenia sami seba pýtajú, či je pre nich lepší stolný počítač alebo notebook. Mnohí si však neuvedomujú, že na výber nie je len z týchto dvoch možností. Netreba totiž zabúdať na kategóriu tzv. mini počítačov, ktoré kombinujú čo najlepšiu výbavu s čo najmenším telom.

Jedným z takýchto zariadení je RZBOX 2022 od Chuwi. Ide o mini PC, ktorý sa vyznačuje nielen svojou kompaktnosťou, ale aj poriadne nadupadným hardvérom. A čo navyše, stojí menej, než by ste si na prvýkrát mysleli.

Zdroj: Chuwi

Chuwi RZBOX 2022

🛒 Cena: 699 dolárov (16/512 GB)

Skromné telo, ktoré na nič nezabúda

Už pri prvom pohľade na Chuwi RZBOX 2022 je jasné, že tento počítač sa s nikým a ničím nebabre. Hoci je jeho telo menšie ako telo desktopu (18,8 x 17,8 x 6 cm), výrobca si dal záležať aj na vonkajšom vizuále. RZBOX 2022 je tak oblečený do štýlovej konštrukcie šedej farby, ktorá je po bokoch prerušovaná drážkami, teda okrem strednej časti, ktorá je vyhradená pre názov zariadenia.

Na prednej strane, ktorá ku vám bude otočená čelom najčastejšie, nájdeme hlavné tlačidlo, 3,5 mm výstup pre slúchadlá, jack pre mikrofón, USB-A a USB-C. Na opačnom konci sa nachádza DC Port, Display Port, HDMI 2.0, VGA, dvakrát USB 3.0 a USB 2.0. K dispozícii sú aj dva RJ45 LAN porty.

Zdroj: Chuwi

Interiér sa len tak niečoho nezľakne

Presuňme sa do interiéru. RZBOX 2022 je aj napriek nízkym rozmerom veľmi schopným počítačom. Svedčí o tom napríklad procesor, ktorú úlohu zohráva 8-jadrový AMD Ryzen 7 5800H založený na 7 nm výrobnom procese a architektúre Zen3. Základná taktovacia frekvencia sa pohybuje na úrovni 3,2 Ghz s možnosťou akcelerácie na 4,4 GHz.

V porovnaní s predošlou generáciou RZBOX, ktorá bola vybavená procesorom AMD Ryzen 9 4900H, sa možno tešiť na približne 15 % zlepšenie v rámci výkonu.

Zdroj: Chuwi

AMD Ryzen 7 5800H je zo strany výrobcu skvelou voľbou, nakoľko ide o skutočne výkonný procesor schopný vysporiadať sa aj s náročnejšími úkonami. V benchmarku Cinebench R23 dosiahol 12 193 (na viac jadier) a 1 480 (na jedno jadro) bodov. Pre porovnanie, M1 od Apple dosiahol 7 742 a 1 508 bodov.

Vo vnútri počítača nájdeme okrem vysoko výkonného procesoru aj schopnú grafickú kartu AMD Radeon RX Vega 8, 16 GB rýchlej operačnej pamäte typu DDR4-3200 a 512 GB SSD úložiska, ktorého rýchlosť sekvenčného zápisu a čítania sa pohybuje nad hranicou 2 000 MB/s. Úložný priestor je dokonca možné aj rozšíriť, a to do 2 TB.

Zdroj: Chuwi

Náročnú prácu zvládne v tichosti

Samozrejme, nakoľko ide o zariadenie určené aj na hry, nechýba mu ani spoľahlivý systém na odvádzanie tepla. Na jeho čele stojí ventilátor s medenou trubicou, zabudovaným bezkefkovým motorom a trojrozmernou cirkuláciou vzduchu, vďaka čomu je zariadenie tiché aj pri náročnejšej práci.

Chuwi RZBOX 2022 vstupuje do predaja len v najvyššej konfigurácii, čiže 16/512 GB. A cena? Tá bola nastavená na 699 dolárov. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke.

Časom by sa do ponuky mala dopracovať aj nižšia verzia s procesorom AMD Ryzen 5 4600H alebo AMD Ryzen 5 5600H.

V spolupráci s Chuwi.