Úvod Zaujímavosti HISTORICKÝ OKAMIH: Tesla v sebe ponesie kus Slovenska, budeme dodávať kľúčový komponent!

HISTORICKÝ OKAMIH: Tesla v sebe ponesie kus Slovenska, budeme dodávať kľúčový komponent!

Slovenská firma získala veľmi váženého klienta.Slovenská spoločnosť Hella Lighting podpísala zmluvu s americkou automobilkou Tesla. Bude dodávať kľúčový komponent!

5
Slovenská spoločnosť Hella Lighting podpísala zmluvu s americkou automobilkou Tesla. Stáva sa vďaka nej exkluzívnym dodávateľom svetiel pre nový elektromobil z dielne americkej spoločnosti. O tom, že má Tesla vážny záujem o spoluprácu so slovenskou firmou svedčí fakt, že prvé dodávky už opúšťajú výrobné linky v Kočovciach a Bánovciach nad Bebravou.

Putujú do Giga Berlin, Mexika aj Číny

Firma pre Teslu vyrába predné svetlomety, ako aj zadné svetlá. Každý zo závodov sa pritom špecializuje na jeden alebo druhý typ svetiel. Hella bude svetlá dodávať prevažne do novej fabrika Giga Berlin, no časť sa môže dostať aj do Mexika či do Číny, kde má Tesla taktiež výrobné závody pre kompletizáciu elektromobilov. Pochopiteľne, slovenská firma je na takúto spoluprácu patrične hrdá. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Hella je elektromobilita budúcnosťou, ktorú budú radi podporovať aj takýmto spôsobom. Slovensko sa tak opäť zapisuje na mapu automobilového sveta. Ostáva už len veriť, že bude Tesla s kvalitou svetiel zo Slovenska spokojná. To, pre aký model sú svetlá určené, momentálne nie je jasné. Vzhľadom na to, že Tesla sa vo fabrike Giga Berlin sústredí hlavne na menší Model 3 sa dá predpokladať, že budú svetlá určené práve pre tento model.