Úvod Výrobcovia Doogee Doogee S98 Pro: Čo dokáže telefón s termovíziou za 300 €? Ostali...

Doogee S98 Pro: Čo dokáže telefón s termovíziou za 300 €? Ostali sme v šoku!

1
Spoločnosť Doogee minulý mesiac predstavila svoj najnovší odolný smartfón určený aj do tých najnáročnejších podmienok – Doogee S98 Pro. Okrem solídnej konštrukcie sa však vie pochváliť aj spoľahlivým výkonom, atraktívnym dizajnom či dokonca termokamerou. Dnes sa o tomto zariadení dozvedáme ďalšie podstatné informácie, ktoré sa týkajú ceny a dostupnosti.

Doogee S98 Pro: Čo ponúka?

Zariadenie si vďaka svojmu skutočne nekonvenčnému dizajnu vyslúžilo európske ocenenie Good Design Award. Čo sa týka optiky, profesionálnu termokameru doprevádza výkonný 48 Mpx snímač IMX582 od Sony a 20 Mpx objektív Sony IMX350 s nočným videním.
Doogee S98 Pro
Zdroj: Doogee
V rámci termokamery sa spoločnosť rozhodla použiť snímač InfiRay, nakoľko ponúka viac ako dvojnásobné tepelné rozlíšenie v porovnaní s akýmkoľvek iným tepelným senzorom na trhu. Vďaka vysokej snímkovacej frekvencii, konkrétne 25 Hz, dokáže vždy zabezpečiť detailné výstupy, na základe ktorých možno okrem zvýšenej teploty identifikovať, respektíve diagnostikovať napríklad prievan, vlhkosť, úniky, elektrický skrat či upchatie. Okrem toho ponúka technológiu Dual Spectrum Fusion, ktorá dokáže spojiť snímky z termokamery a hlavného fotoaparátu do jedného spoločného obrazu. Fotoaparát sa nachádza aj vpredu, v tomto prípade ide o 16 Mpx objektív S5K3P9SP od spoločnosti Samsung. Útočisko našiel v malom kruhovom výreze.
Zdroj: Doogee
Čo ďalej? Vo vnútri zariadenia sa nachádza čipset Helio G96 od spoločnosti MediaTek. Z hľadiska architektúry možno rátať s 8 jadrami s maximálnou taktovacou frekvenciou 2,05 GHz. Procesor spolupracuje s 8 GB operačnej pamäte a 256 GB interným úložiskom. To je možné prostredníctvom microSD karty rozšíriť do až 512 GB. Hardvérové špecifikácie zastrešuje objemná 6 000 mAh batéria s podporou pre 33 W rýchle nabíjanie, ktoré prebieha formou USB-C kábla. K dispozícii je aj bezdrôtové nabíjanie, ktorého kapacity dosahujú 15 W.
Zdroj: Doogee
Prednú stranu Doogee S98 Pro pokrýva 6,3-palcový LCD IPS displej s rozlíšením FHD+ a ochrannou vrstvou Corning Gorilla Glass. Okrem toho ponúka aj viaceré ďalšie dôležité vychytávky, ako napríklad podporu pre NFC, BeiDou, GALILEO, GPS a GLONASS. O odolnosti smartfónu svedčí aj certifikácia IP68, IP69K či dokonca MIL-STD-810H. Po softvérovej stránke zariadenie poháňa operačný systém Android 12 so zárukou bezpečnostných aktualizácií po dobu 3 rokov.
Zdroj: Doogee

Doogee S98 Pro: Kde ho zohnať a za koľko?

Spoločnosť potvrdila, že nový S98 Pro bude k dispozícii na predobjednanie od 6. júna, pričom dostupný bude na pultoch internetových obchodov AliExpress, DoogeeMall a Linio. Cena Doogee S98 Pro bola nastavená na 439 dolárov, avšak medzi 6. a 10. júnom môže byť váš za zvýhodnenú cenu len 329 dolárov. Spoločnosť dokonca ponúka možnosť vyhrať jeden kúsok aj zadarmo. Do tejto akcie je možné zapojiť sa prostredníctvom oficiálneho webu Doogee.