Úvod Zariadenia Blackview Tab 12: Fantastický tablet s TOP výbavou a šialenou výdržou batérie!

Blackview Tab 12: Fantastický tablet s TOP výbavou a šialenou výdržou batérie!

0
Značka Blackview, ktorá v Európe zaznamenala značný úspech, chce držať krok so svojou konkurenciou v podobe Xiaomi, Samsungu či Apple. Preto prináša na trh nový tablet v podobe Blackview Tab 12. Má ísť o upgrade populárneho modelu Tab 8 z roku 2020, predovšetkým čo sa týka displeja, operačného systému a batérie.

Blackview Tab 12

🛒 Cena: 173,76 € | 🚚 Poštovné: Zadarmo Tablety stále patria medzi obľúbené segmenty inteligentného príslušenstva. Vyznačujú sa predovšetkým veľkou úžitkovou plochou displeja, ktorý je tak vynikajúci na sledovanie filmov, videí či čítanie noviniek a sociálnych sietí. Ak sú práve toto tie aktivity, ktoré robíte najčastejšie, a aktuálne sa obzeráte po tablete, ktorý by ich zvládol bez akýchkoľvek problémov a zároveň by nedemolizoval váš rozpočet, máme pre vás jeden výborný tip.

Dovidenia, zakrivené hrany

Zdá sa, že zakrivené displeje postupne upadajú do úzadia a uvoľňujú miesto osvedčeným plochým panelom. Inak tomu nie je ani pri Blackview Tab 12, ktorý sa tak približuje vizuálu konkurenčných zariadení, ako je napríklad iPad Pro od Apple. Zadná strana tabletu je vyrobená z hliníkovej zliatiny s matnou povrchovou úpravou, ktorá by tak mala efektívne odolávať odtlačkom. Kombinácia solídnych materiálov sa, samozrejme, podpisuje na váhe, ktorá činí 423 gramov. Čo sa týka rozmerov, Blackview Tab 12 meria 239 x 157,93 x 7,4 milimetra. Dokážete ho teda jednoducho prepravovať v batohu i kabelke. Prichádza v troch farebných prevedeniach, a to Twilight Blue (modrá), Lunar Silver (strieborná) a Space Gray (šedá). Na svoje si príde každý.
Zdroj: Blackview

Displej, ktorý sa nemá za čo hanbiť

Hlavnou črtou azda každého tabletu je displej, a to si Blackview uvedomuje. Tab 12 je preto vybavený kvalitným 10,1-palcovým IPS panelom s rozlíšením 1 200 x 1 920 pixelov, čiže možno rátať s prvotriednou ostrosťou každého jedného detailu. Blackview sa ďalej chváli 80 % podielom displeja ku konštrukcii, pričom vďaka novej technológii In-cell, vďaka čomu je tenší, ľahší a jasnejší ako kedykoľvek predtým.

Ako to vyzerá pod kapotou?

Hlavnú úlohu v prostredí interiéru Blackview Tab 12 zohráva 8-jadrový čipset Unisoc SC9863A s maximálnou taktovacou frekvenciou 1,6 GHz, ktorý zaručuje spoľahlivý a stabilný výkon aj po dlhšom období používania. Hoci nejde o najvýkonnejší procesor na trhu, všetky bežné úkony, ako je sledovanie videí a filmov či scrollovanie Tik-Toku, zvládne na jednotku s hviezdičkou.
Zdroj: Blackview
Čipset spolupracuje so 4 GB operačnej pamäte (RAM) typu LPDDR4X a 64 GB interného úložiska eMMC5.1, ktoré je možné rozšíriť do až 1 TB. O nedostatok priestoru pre vaše najcennejšie súbory sa teda rozhodne nemusíte báť. Hardvérové špecifikácie vnútra tabletu zastrešuje 6 580 mAh batéria, ktorá vďaka použitiu vyspelejších technológií a prepracovanejších algoritmov ponúka až 2-násobnú výdrž oproti svojmu predchodcovi. Vydrží 18 hodín prehrávania hudby, 23,6 hodiny hovoru a 5,1 hodiny videa. Na standby režime dokáže prežiť až 710,5 hodiny.
Zdroj: Blackview

Oči vpredu aj vzadu

Samozrejme, nebol by to bojaschopný tablet, keby výrobca do konštrukcie neosadil aj nejaké tie fotoaparáty. Blackview Tab 12 má dva snímače, jeden vpredu s rozlíšením 8 Mpx a jeden vzadu s rozlíšením 13 Mpx. Predný pritom vynikajúco poslúži nielen na tvorbu „selfíčok“, ale aj videokonferencie či školské online hodiny. Objektív na zadnej strane ponúka dostatočné kapacity na zachytenie obľúbených momentov, či už pamiatky na výlete alebo grilovačky so známymi, počas ktorej vám okrem toho môže poslúžiť aj ako prenosný reproduktor. Vďačiť za to možno vylepšenému systému ozvučenia, ktorému sa povenujeme v nasledujúcej sekcii.
Zdroj: Blackview

Ešte realistickejší a príjemnejší zvuk

Blackview Tab 12 ponúka kvalitný systém ozvučenia na čele s novými reproduktormi obohatenými o inteligentný zosilňovač. Poháňaný je čipsetom K9, ktorý zaručuje čo najrealistickejšiu reprodukciu zvuku. Poradiť si vie aj s vysokými či nízkymi tónmi, ktoré na rozdiel od predchodcu znejú oveľa melodickejšie. Vylepšenia sa dostal aj systém eliminácie šumu.

Nová generácia operačného systému

Blackview do svojho nového tabletu zabudoval kompletne prekopané rozhranie Doke OS_P 2.0. V porovnaní s prvou verziou je ergonomickejší, plynulejší a aj inteligentnejší. Na prvú verziu Doke OS mala komunita zmiešané reakcie. Niektorí si pochvalovali návrh pracovnej plochy či nastavenia fotoaparátu, iní až tak spokojní neboli a volali po aktualizáciách. To si Blackview zobral k srdcu a vydal verziu Doke OS_P 2.0, ktorá mala všetky nedostatky odstrániť. Je spoľahlivejšia, plynulejšia, pričom prichádza aj s množstvom vlastnoručne vyvinutých aplikácií, ako napríklad Cold Room, Game Mode, System Manager či Data Migration Assistant. Toto rozhranie spolupracuje s operačným systémom Android 11, vďaka čomu sú k dispozícii aj funkcie ako četové bubliny, priorizovanie konverzácií, nahrávanie obrazovky či jednorazové povolenia pre aplikácie. Okrem toho ponúka súpravu WPS, ktorá umožňuje efektívnejšiu a pohodlnejšiu kancelársku či skolskú prácu. Paleta obsahuje podporu pre otváranie súborov balíka Microsoft Office (Word, Excel a PowerPoint) alebo aj aplikáciu na písanie poznámok s možnosťou vkladania obrázkov či zvukových záznamov.
Zdroj: Blackview

Kde a za koľko?

Blackview Tab 12 prekvapuje aj z hľadiska cenovky. Zaobstarať si ho môžete už dnes prostredníctvom stránky Blackview (s presmerovaním na AliExpress), a to za zvýhodnenú cenu od 173,76 € s poštovným zadarmo. No majte sa na pozore, akcia platí len do 22. mája. V spolupráci s Blackview.