Úvod Zariadenia Samsung M8: Štýlový monitor do pracovne, ktorý na krk dýcha novinke od...

Samsung M8: Štýlový monitor do pracovne, ktorý na krk dýcha novinke od Apple!

0
Samsung oficiálne predstavil svojho konkurenta pre špičkový Studio Display od spoločnosti Apple. Reč je o inteligentnom monitore Samsung M8, ktorý užívateľom ponúka kopu šikovných možností bez toho, aby museli utrácať obrovské sumy peňazí. Cena začína na 700 amerických dolároch, píše The Verge. Za túto sumu dostanete štýlový monitor s uhlopriečkou 32 palcov a rozlíšením 4K. Obrazovka sa dokáže rozsvietiť do až 400 nitov, ponúka kontrast 3 000 : 1, podporuje technológiu HDR10+ a chváli sa aj takmer 100-percentným pokrytím sRGB spektra. Je taktiež veľmi responzívny, odozva činí len 4 ms.
Zdroj: Samsung
V porovnaní s minulou generáciou ide o slušné vylepšenia. Aktualizácie sa pritom dočkala aj konštrukcia, ktorej hrúbka po novom dosahuje len 11,4 mm. Interiér monitoru obsahuje zatiaľ nemenovaný čipset, na ktorom beží známy operačný systém Tizen. Dokáže tak fungovať aj ako samostatná jednotka – napríklad ako sekundárny televízor na pozeranie seriálov a videí. Nechýba dokonca ani podpora pre služby Netflix, YouTube, Disney či Samsung DeX.
Zdroj: Samsung
Samsung vám k monitoru pribalí aj webkameru SlimFit Cam, ktorú si môžete za pomoci magnetov pripnúť na vrch konštrukcie. Disponuje dokonca aj podporou pre automatické priblíženie či sledovanie tváre. Čo sa týka portov, k dispozícii je 1x HDMI a 2x USB-C, ktoré disponujú podporou pre 65 W nabíjanie. Len jeden z nich však dokáže prenášať mediálne súbory a dáta. Samsung M8 prichádza v štyroch farebných prevedeniach, a to bielej, zelenej, modrej a ružovej. Spomínaná cena 700 dolárov sa týka bieleho variantu, ostatné stoja o 30 dolárov viac. Výrobca už spustil možnosť predobjednávky, zatiaľ však len v niektorých krajinách.