Úvod Zariadenia Puzdro na mobil: Viac ako len ochrana vášho smartfónu. Aké sú jeho...

Puzdro na mobil: Viac ako len ochrana vášho smartfónu. Aké sú jeho funkcie?

0

Väčšina z nás strávi výberom najmodernejšieho smartfónu častokrát dlhé hodiny prezerania recenzií na internete, výberu ochranného puzdra na mobil však venujeme už len pár minút. Ide pritom o podstatnú časť príslušenstva. Neveríte? Zistite, aké funkcie kryty na mobil poskytujú.

Základné funkcie krytov na mobil

Kombinácia nasledujúcich funkcií, ktorými disponuje väčšina cenovo dostupných puzdier na mobil, vedie k predĺženej životnosti smartfónu. Medzi primárne vlastnosti, patrí:

Maximálna ochrana

Štandardné puzdro pokrýva zadnú stranu spolu s bočnými hranami, čím chráni telo mobilného telefónu. Okrem toho však môže mať aj zvýšený skosený okraj v okolí obrazovky, ktorý ochráni dotykovú plochu pri páde lícnou stranou na podlahu. Obaly sú vyrobené z odolných materiálov, od silikónu až po kožu.

Tip: Pevné obaly na mobil sú navrhnuté z viacerých materiálov (skladajú sa z väčšieho množstva ochranných vrstiev) a sú odolnejšie ako štandardné kryty.

Protišmykovosť

Zadná strana smartfónov sa často vyznačuje lesklým povrchom, ktorý síce vyzerá štýlovo, ale je maximálne nepraktický – hrozí vyšmyknutie z ruky, pád a poškodenie. Zaujímavosťou je, že k prvému rozbitiu dôjde v priemere už po 3 mesiacoch od kúpy mobilu. Tesne priliehajúce kryty na mobil samsung alebo inú smartfónovú radu s protišmykovým povrchom umožňujú pevnejší úchop a manipuláciu.

Odolnosť voči prachovým časticiam a teplu

Puzdrá na mobily sú vyrobené z materiálov s dobrou tepelnou vodivosťou, takže do určitej miery chránia váš telefón počas horúcich letných dní pred slnečným žiarením. Predstavujú tiež bariéru proti prachu, ktorý môže vážne poškodiť funkčnosť niektorých komponentov smartfónu (ak sa dostane dnu). Puzdro toto riziko eliminuje a prach udrží na jeho povrchu.

Tip: Na trhu existuje puzdro inšpirované technológiou NASA pre výrobu skafandrov, ktoré odrazí viac ako 90% slnečných lúčov. Ide o moderný kryt z radu Phoozy Thermal.

Estetickosť a odlíšenie smartfónu

Kryty majú široké spektrum dizajnových prevedení, ktoré odlíšia vzhľad vášho telefónu od množstva iných továrenských modelov. Vybrať si môžete cenovo dostupné a esteticky príťažlivé modely alebo tiež značkové puzdrá z dielní Burberry, Versace či Gucci.

Špeciálne funkcie krytov na mobil

Okrem štandardných funkcií a vlastností klasických krytov vám predstavíme ešte 4 špeciálne funkcie.

Puzdro na mobil s peňaženkou

V tomto kontexte vás asi okamžite napadne flipové (knižkové) puzdro, ktoré má na vnútornej strane priehradky na bankovky a platobné karty. Áno, je to jedna z možností. Okrem toho je tu však aj “peňaženka na mobil” – malé, flexibilné, nalepovacie vrecko na zadnú stranu smartfónu. Túto inovatívnu peňaženku, resp. vrecúško z neoprénu, nájdete pod názvom CardNinja.

Podporné puzdro na mobil

Flipové, resp. knižkové obaly majú aj ďalšiu praktickú vlastnosť – dá sa z nich vyrobiť stojan, resp. podpierka, vďaka ktorej bude pozeranie filmov a videí na cestách omnoho príjemnejšie. Držiak mobilu s prísavkou môžete pokojne nechať doma, v cestovnej taške ho nepotrebujete.

Nabíjateľné puzdro na mobil

Pomerne novým príslušenstvom k mobilným telefónom sú aj nabíjateľné kryty, ktoré predlžujú dobu aktívneho používania zariadenia počas dňa až o 60%. Takúto možnosť zatiaľ žiaľ poskytuje len spoločnosť Apple so svojím krytom Smart Battery Case pre iPhone.

Športové puzdro na rameno

Pohodlnou alternatívou pre ľudí s aktívnym životným štýlom sú puzdrá na ramená, ktorá jednoducho uchytíte pomocou suchého zipsu a počas športového výkonu doprajete svojim rukám voľnosť. A mobilnému telefónu samozrejme ochranu pred poškriabaním či iným poškodením.

Foto 1 a foto 2: Shutterstock