Úvod Výrobcovia Doogee MONŠTRUM Z ČÍNY: Tento telefón má termovíziu a odolá aj najtvrdšiemu zaobchádzaniu!

MONŠTRUM Z ČÍNY: Tento telefón má termovíziu a odolá aj najtvrdšiemu zaobchádzaniu!

Doogee S98 Pro sa do predaja dopracuje začiatkom júna. Viac informácií nájdete na oficiálnej webovej stránke.

4
Spoločnosť Doogee na nič nečaká ani v roku 2022. Na trh už stihla uviesť model Doogee V20, ktorý nasledoval odolný Doogee S98. Teraz však prichádza s ďalším zariadením – odolným smartfónom s termovíziou, ktorý plní úlohu akejsi vylepšenej verzie vyššie spomenutého S98. Reč je o Doogee S98 Pro. To, že ide o odolný smartfón, je poznať už na prvý pohľad. Doogee S98 Pro si však aj napriek solídnej konštrukcii stále zachováva štýlový, ba až futuristický dizajn, ktorý nepochybne padne do oka nejednému záujemcovi.
Zadná strana sa vyznačuje mohutným foto modulom, ktorý je domovom pre 48 Mpx hlavný fotoaparát, 20 Mpx objektív zameraný na nočnú fotografiu a napokon aj termovízny snímač. S takouto zostavou dokážete zachytiť uspokojivé zábery v azda každej možnej situácii. Zatiaľ čo nočný objektív rozpozná vetko, čo odráža infračervené svetlo, termovízny senzor zachytí všetko, čo vyžaruje teplo.

Termovízia, ako žiadna iná

Keď už sme pri tej termovízii, poďme sa jej trochu povenovať, nakoľko ide o hlavnú črtu Doogee S98 Pro. Zariadenie používa termovízny senzor InfiRay. S najvyšším tepelným rozlíšením 256 x 192 pixelov ponúka až dvojnásobné kapacity v porovnaní s inými snímačmi. Ten spolu s podporou pre snímkovaciu frekvenciu až 25 Hz dokáže produkovať tak jasný obraz, že jeho prostredníctvom možno zachytiť aj prievan, vlhkosť, úniky, elektrický skrat, upchatie či, samozrejme, zvýšenú teplotu.
Veľmi zaujímavá je aj funkcia Dual Spectrum Fusion Algorithm, ktorá umožňuje vrstvenie snímok zachytených cez tepelný a primárny snímač. Tá je nasledovaná možnosťou postprodukcie, v ktorej si môže užívateľ nastaviť transparentnosť tepelných detailov. V praxi to znamená, že užívateľ bude môcť sledovať údaje zachytené termovíznym senzorom na skutočnej fotografii, ktorú zachytí hlavným objektívom. Zvyšné detaily ohľadom Doogee S98 Pro nám zatiaľ nie sú známe, no dozvedieť by sme sa ich mali už čoskoro. Spoločnosť potvrdzuje, že Doogee S98 Pro sa do predaja dopracuje začiatkom júna. Viac informácií nájdete na oficiálnej webovej stránke.